„Aisčių-LSMU“ treneris: apie X faktorių ir psichologinius iššūkius | kl.lt

„AISČIŲ-LSMU“ TRENERIS: APIE X FAKTORIŲ IR PSICHOLOGINIUS IŠŠŪKIUS

„Pergalė buvo labai reikalinga, nes buvome tam tikroje psichologinėje duobelėje“, - pripažino Kauno „Aisčių-LSMU“ treneris Rokas Kondratavičius. Kauniečių vairininką nudžiugino svarbus auklėtinių laimėjimas Klaipėdoje.

Kauno klubas „MultiGyn“ Moterų lygos pirmenybėse išvykoje iškovojo pergalę 74:56 (8:10, 28:11, 18:21, 20:14) prieš Klaipėdos „Fortūną“. Jau antras šį sezoną laimėjimas prieš uostamiesčio komandą kaunietėms leido aplenkti uostamiesčio ekipą turnyro lentelėje. Jos su 3 pergalėmis ir 2 nesėkmėmis rikiuojasi antrojoje pozicijoje, viena pergale lenkdamos klaipėdietes, bet tiek pat atsilikdamos nuo pirmaujančios Vilniaus „Kibirkšties“.

Antradienio akistatoje Kauno komandai daugiau nei pusę surinko Karolinos Kazočiūnaitės (20 tšk.) ir Gabijos Šegždaitės (18 tšk., 8 atk. kam.) duetas - 38 taškus iš 74.

„Kaune žaidžiu jau ketverius metus, tad gal rungtynių buvo ir sėkmingesnių, tačiau šį sezoną tai geriausias mačas. Dar yra kur tobulėti, bet pagaliau sužaidžiau taip, kaip turėčiau“, - sakė K.Kazočiūnaitė.

Sėkmingas auklėtinės pasirodymas R.Kondratavičiaus nenustebino:

„Nepavadinčiau Karolinos X faktoriumi. Žinau, ką ji gali, nes ir praėjusį sezoną buvo viena komandos lyderių. Taip, šį sezoną gal pradėjo lėtokai, bet žinau, kad ji yra gera žaidėja. Tiesiog jai reikėjo susidėlioti mintis, o mums, treneriams, galbūt sukeisti taktinius sprendimus. Faktas, kad panašius rodiklius ji gali demonstruoti visą sezoną“.

Pasak R.Kondratavičiaus, jo ekipos pergalę lėmė sunkus darbas per treniruotes ir įvykdytas rungtynių planas.

„Jei mes gerai įvykdome savo susitarimus, tuomet mus lydės sėkmė net tik su klaipėdietėmis, bet ir su visomis varžovėmis“, - dėstė jis.

Anot trenerio, dabar čempionate prasideda rungtynių maratonas, kai bus galima pasididinti pergalių kraitį. Tačiau svarbiausia įsivažiuoti visai komandai.

„Žaidimo broko buvo ir šiandien. Dar ne viską įgyvendiname taip kaip noriu, bet su kiekvienu maču turėtume eiti į priekį. Tarkime, pirmos penkios minutės buvo chaotiškos, abi komandos nuolat klydo. Mes tarsi pamiršome ką buvome susitarę. Taip pradėti negalima. Gerai, kad šįsyk išsilaikėme koja kojon su varžovėmis, bet kitose rungtynėse jos gali pabėgti ir tada bus labai sunku pasivyti“, - dėstė jis.

Artimiausias rungtynes „Aistės-LSMU“ žais šį šeštadienį „Žalgirio“ krepšinio mokyklos (buvusi „Kausta“) salėje nuo 18.30 val. su Talino „Ulikool“ ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gerbėjas

Šaunuolės Aistės, linkiu dar daugiau pergalių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS