LKL vidutiniokai pakuteno padus vieniems favoritų | kl.lt

LKL VIDUTINIOKAI PAKUTENO PADUS VIENIEMS FAVORITŲ

"Kažkiek pakutenome padus „Rytui“, tik gaila, ne tiek, kiek patys norėjome“, – kalbėjo Gediminas Petrauskas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ komandos treneris liko patenkintas auklėtinių parodytu kovingumu akistatoje su Lietuvos vicečempionais, bet pergalių sąskaitos šio sezono "Betsafe-LKL" pirmenybėse kėdainiečiai vis dar neatsidarė.

Galingai paskutinį ketvirtį Kėdainių arenoje sužaidęs Vilniaus „Rytas“ šeimininkus pranoko 97:85. Tiesa, mačas prasidėjo visiškai lygia kova, tiesa, po Lovre‘o Bašičiaus, Zane‘o Watermano ir Brevino Galloway‘aus pelnytų taškų „Nevėžis-Optibet“ pirmavo 15:9. Vis tik „Rytas“ parodė reakciją – po Keitho Hornsby tritaškio rezultatas vėl tapo lygus (15:15), o Arnas Velička tuo pačiu būdu grąžino persvarą savo komandai – 18:15.

Vilniečiai po truputį ėmė tolti (26:17), o R. J. Cole‘o metimas skirtumą pirmąkart rungtynėse augino iki dviženklio – 30:20. Atrodė, kad kontrolė visiškai priklausė svečiams (36:22), tačiau paskutinę antro kėlinio sekundę pataikytas B. Galloway‘aus šūvis įkvėpė „Nevėžį-Optibet“ sugrįžimui – 40:48.

Legionieriai tempė į priekį kėdainiečius, pasižymėjo ir Ignas Vaitkus, tad deficitas tirpo – 56:60. J. Gorhamas ir K. Hornsby kiek pristabdė varžovų spurtą (65:59), tačiau Justinas Marcinkevičius skirtumą rėžė iki minimalaus – 68:69.

Vos prasidėjus ketvirtam kėliniui šeimininkai persvėrė rezultatą (72:71), tik tuo džiaugėsi neilgai – 74:78. Margiris Normantas patempė pirmyn savo komandą (82:77), o galiausiai „Rytas“ dūrė skaudžiausius dūrius į paširdžius varžovams. A. Velička ir R. Cole‘as palaužė „Nevėžio-Optibet“ pasipriešinimą.

J. Marcinkevičius žaidė efektyviausias karjeros rungtynes „Betsafe-LKL“, pelnydamas 13 taškų, atkovodamas 7 kamuolius ir rinkęs 21 naudingumo balą.

„Nevėžis-Optibet“: Zane‘as Watermanas 18, Seanas McNeilas 15, Brevinas Galloway‘us ir Justinas Marcinkevičius (7 atk. kam.) – po 13, Ignas Vaitkus 9 (6 atk. kam.).

„Rytas“: Arnas Velička 18 (4/7 trit.), Robertas Cole‘as 17 (6 rez. perd.), Keithas Hornsby ir Gytis Masiulis – po 14, Margiris Normantas 12 (6 atk. kam., 4 rez. perd.).

„Abiejų komandų sirgaliai kėlė gerą atmosferą, smagu būti to dalimi. Kažkiek pakutenome padus „Rytui“, tik gaila, ne tiek, kiek patys norėjome“, – dėstė G. Petrauskas.

„Su „Nevėžiu-Optibet“ turime tokią istoriją, kad mums sunku šioje arenoje. Ne išimtis ir šiandien, bet laimėjome. Nepatiko daug kas. Varžovai rodė daugiau energijos daugelyje situacijų, o ir šiaip mūsų pasirodymas buvo minkštokas, pasižiūrėjus, kad per rungtynes jie prametė tik 7 dvitaškius. Tai daug ką pasako“, – aiškino "Ryto" strategas Giedrius Žibėnas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS