D. Adomaitis: pergalę garantavo gera gynyba | kl.lt

D. ADOMAITIS: PERGALĘ GARANTAVO GERA GYNYBA

Klaipėdos „Neptūnas“ išliko viena iš dviejų FIBA Čempionų lygos komandų, kurios dar nėra patyrusios pralaimėjimo skonio.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai penktajame ture 68:63 pranoko Salonikų PAOK krepšininkus.

Nors puolimas klaipėdiečiams nesiklijavo, tačiau tai kompensavo puiki gynybą, kurios dėka po didžiosios pertraukos varžovai įmetė tik 23 taškus.

„Noriu pasveikinti žaidėjus su labai geru darbu gynyboje antroje mačo dalyje. Taip pat noriu padėkoti sirgaliams. Šios rungtynės žaidėjai, treneriai, fanai buvo kaip vienas kumštis. Reakcija po geros gynybos, po taiklaus metimo buvo tarp visi kaip vienas vienetas.

Rungtynes pradėjome prastai. Stengėmės juos priversti žaisti savo silpnybėmis, tačiau pirmajame kėlinyje padarėme kvailų klaidų: oponentai pataikė tritaškį su pražanga, patys prasižengėme puolime – iš tokių situacijų jie pelnė 11-12 taškų, kurie ir sudarė mūsų deficitą. PAOK yra labai gerai besiginanti komanda. Tai komanda, kuri moka gerai žaisti išvykose ir laimėti pelnant mažai taškų“, – apie rungtynes pasakojo Adomaitis.

Kuomet atrodė, kad varžovai bus sunkiai pavejami, „Neptūnas“ gynyboje įjungė aukštesnę pavarą ir įrodė, kad gynyba laimi rungtynes.

„Antrojoje mačo dalyje koncentracija buvo ideali. Žaidėjams sakiau, kad rungtynės yra 40 minučių. Pasktinės 10 minučių buvo vienos geriausių šiame sezone. Jeigu PAOK ir pelnė taškus, tai iš savo silpnybių. Pavyzdžiui Koniaris tritaškius meta tik 14 proc. taiklumu, tačiau šiandien pataikė 3 iš 4. Tokie dalykai turi šiek tiek ir laimės. Mums nesisekė puolime, bet gera gynyba garantavo pergalę“, – savo auklėtinių sėkme džiaugėsi strategas.

Jerai Grantas per pirmuosius tris kėlinius buvo pelnęs 4 taškus, tačiau lemiamu metu surinko net 10 taškų ir dar kartą ištraukė „Neptūną“ į pergalę.

„Kuomet nesiseka atakuoti iš distancijos, stengiamės ieškoti kitų variantų. Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje šiandien turėjome pranašumą ir gerai išnaudojome Arvydą Šikšnių. Mačo gale matėme, kad Keithas Clantonas buvo gerokai pavargęs, todėl žaidimą sukome per Grantą ir tas pavyko“, – apie gerą Granto žaidimą kalbėjo Adomaitis.

Mindaugas Kačinas šiose rungtynėse žaidė rekordiškai mažai, vos pusšeštos minutės, per kurias atkovojo vieną kamuolį, išprovokavo pražangą, tačiau pats tris sykius pažeidė taisykles.

„Omari Johnsonas žaidė daugiau, nes PAOK varžovus priverčia daugiau mesti iš toliau. Šiose rungtynėse mums Omari tiko labiau, nes jis yra geresnis metikas“, – apie mažą Kačino žaidimo laiką teigė Adomaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS