FIBA nušalino Lietuvos ir Vokietijos mače dirbusius teisėjus | kl.lt

FIBA NUŠALINO LIETUVOS IR VOKIETIJOS MAČE DIRBUSIUS TEISĖJUS

  • 8

FIBA po lietuvių ir vokiečių mačo suspendavo rungtynėse dirbusius teisėjus Manuelį Mazzonį, Wojtechą Liszką ir Michalį Procą likusiam Senojo žemyno turnyrui.

Tarptautinė krepšinio organizacija (FIBA) ėmėsi veiksmų po Lietuvos pateikto protesto po rungtynių su Vokietijos rinktine.

Pasak Graikijos žiniasklaidos kanalo „SDNA“, mače dirbę teisėjai italas Manuelis Mazzoni bei lenkai Wojciechas Liszka ir Michalis Procas buvo nušalinti likusiam Europos čempionatui.

Sankcijų turėtų sulaukti ir komisaras Alainas Steffesas iš Liuksemburgo, informuoja „BasketNews“ šaltiniai.

Lietuva po įspūdingo dviejų pratęsimų mačo su Vokietija ėmėsi protesto dėl trečiajame kėlinyje neskirto baudos metimo už vokiečių vyr. treneriui Gordonui Herbertui fiksuotą techninę pražangą.

Mačo pabaigoje teisėjų brigada rodė iniciatyvą taisyti klaidą ir paskirti Lietuvai baudos metimą, bet, pasak Kazio Maksvyčio, arbitrai atsisakė to Vokietijos nacionalinės komandos maišto.

„Mums norėjo duoti mesti baudą, bet šeimininkai užprotestavo ir teisėjai išsigando, – pasakojo specialistas. – Kai (klaidą) pastebėjo vyr. teisėjas, rungtynių eigoje tada užprotestavo vokiečiai, kad nemestume baudos. Sakė, kad (tada) rašys protestą.“

Lietuva pateikė protestą, bet FIBA atmetė jį motyvuodama, jog mūsiškiai pavėlavo suformuluoti pareiškimą.

Negana to, protestuojama situacija neatitiko FIBA reglamento gairių.

„Pasibaigus rungtynėms Lietuvos rinktinė pateikė protestą dėl nesuteikto baudos metimo po Vokietijos komandai skirtos techninės pražangos iki trečiojo kėlinio pabaigos likus vienai minutei ir 26 sekundėms, – dėstoma FIBA rašte. – Vienintelis komisijos teisėjas nusprendė, kad protestas – nepriimtinas, nes protesto motyvai pateikti vėliau nei valanda po rungtynių.

Taip pat pažymima, jog jeigu protestas būtų priimtas, jis būtų buvęs atmestas, nes nurodyta priežastis neatitinka sąlygų, dėl ko galima teikti protestą.“

„BasketNews“ pateikia aiškinimą, dėl ko galima imtis protesto.

Patekti į aštuntfinalį siekiančiai Lietuvai reikalingos pergalės abejose likusiose rungtynėse su Vengrija (antradienį nuo 18.15 val.) ir su Bosnija ir Hercegovina (trečiadienį nuo 15.30 val.), taip pat bosnių nesėkmės prieš Prancūziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kuba

Taip ir matosi kad Lietuvos krepšinio federacija į šį čempionatą įvažiavo su Moskvičiumi..ar negalėjo pasirinkti kokios nors Tesla, BMW atitikmens..toks jų suvokimas..

Lietuvis

Matyt lietuviai praleido progą patylėti, kai vyresnieji kalba. Kaip gal kažkokie "litvinai" laimėti prieš arijus ar prieš užkariautojus prancūzus, ar dar kažkokius slovėnus? Nors savo laiku jiems tai pavyko.

hihi

O mums nuo to , euforija ar orgazmas ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS