Jaunųjų žalgiriečių vedama rinktinė sutriuškino kroatus | kl.lt

JAUNŲJŲ ŽALGIRIEČIŲ VEDAMA RINKTINĖ SUTRIUŠKINO KROATUS

Net keturi jaunieji Kauno „Žalgirio“ dubleriai buvo rezultatyviausi startiniame Lietuvos vaikinų rinktinės mače su Kroatijos komanda, o mūsų rinktinė įsirašė pirmąją pergalę Graikijoje prasidėjusiame Europos dvidešimtmečių krepšinio čempionate.

Heraklione vykstančiose C grupės varžybose Lietuvos komanda nepaliko šansų 86:67 bendraamžiams iš Kroatijos.

Kauno „Žalgirio“ dublerių vairininko Vytauto Pliaugos treniruojama rinktinė priekyje buvo jau po pirmųjų dešimties minučių (20:17), pranašumas ėmė ryškėti antrajame ketvirtyje, kuomet mūsiškiai pirmąkart atitrūko dviženkliu skirtumu (27:17). Pertrauką Lietuvos atstovai pasitiko pirmaudami jau 43:26.

Trečiajame kėlinyje lietuviai tęsė pradėtą darbą ir toliau didino savo persvarą, kuri per kelias minutes išaugo iki 24 taškų (58:34). Kroatams pavyko stabilizuoti padėtį, tačiau prieš paskutinį ketvirtį Lietuvos dvidešimtmečių pranašumas vis dar buvo užtikrintas – 69:50. Galiausiai likusios dešimt minučių jau tapo formalumu – oponentams nepavyko grėsmingiau priartėti, o lyderius pailsinę lietuviai galėjo džiaugtis pirmuoju laimėjimu.

Lietuvos rinktinės vedliai šįkart buvo Motiejus Krivas ir Liutauras Lelevičius – abu jie pelnė po 15 taškų ir surinko po 21 naudingumo balą. M. Krivas dar pasižymėjo 8 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 3 blokais, o L. Lelevičius sugriebė 5 atšokusius kamuolius ir išdalino 4 rezultatyvius perdavimus.

C grupės kovas lietuviai pratęs sekmadienį, kai laikys čempionato šeimininkų egzaminą.

Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė: Motiejus Krivas ir Liutauras Lelevičius po 15, Kajus Kublickas 13, Emilis Bartninkas 12, Rokas Jocius 8, Titas Sargiūnas 6.

Kroatija: Zvonimiras Ivišičius ir Duje Brala po 12, Mihaelis Kosas 11, Tomislavas Ivišičius 9, Filipas Kalajžičius 7, Stelanas Rajaofera 6.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Wunderbar

Laikom kardana!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS