Į Kauną atvykusi Slovėnijos rinktinė: lietuviai – favoritai, bet ir favoritai anksčiau yra kritę | kl.lt

Į KAUNĄ ATVYKUSI SLOVĖNIJOS RINKTINĖ: LIETUVIAI – FAVORITAI, BET IR FAVORITAI ANKSČIAU YRA KRITĘ

  • 0

Istorinio tikslo olimpinėje atrankoje sieksianti Slovėnijos rinktinė penktadienio vakarą Lietuvoje nusileido su 14 krepšininkų.

Komandos vyr. treneris Aleksandras Sekuličius prieš pat kelionę į Kauną už darbą padėkojo 24-erių 204 cm ūgio puolėjui Janui Kosi.

„Buvo sunku nuspręsti, kas liks namuose, tačiau tokios yra taisyklės ir tiesiog turėjome priimti tokį sprendimą“, – „SiolNet.“ cituoja A. Sekuličių.

Kauną pasiekęs Slovėnijos rinktinės keturioliktukas: Jaka Blažičius (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Vlatko Čančaras (Denverio „Nuggets“), Jakobas Čebašekas (Bukarešto „Dinamo“), Žiga Dimecas (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“), Zoranas Dragičius (Vitorijos „Baskonia“), Gregoras Hrovatas (Šolė „Basket“), Miha Lapornikas (Hertogenboso „Den Bosch Heroes“), Edo Muričius (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Aleksejus Nikoličius (Gravelino BCM), Mike'as Tobey (Valensijos „Basket“), Klemenas Prepeličius (Valensijos „Basket“), Luka Rupnikas (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Maticas Rebecas (Ravenos „Orasi“).

Visi gyvena ta pačia svajone, tais pačiais norais. Jau teko girdėti, jog Lietuva nekantrauja sulaukti šios atrankos. Lietuviai – favoritai, bet ir favoritai anksčiau yra kritę.

Dar du krepšininkus A. Sekuličius privalės palikti už dvyliktuko įsibėgėjus Lietuvoje – birželio 27-ąją delegacijos privalo pateikti finalines sudėtis.

Pasiruošimo etape Slovėnijos komanda sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Kroatija: pirmajame mače laimėjo 94:80, o antrajame pasijungus L. Dončičiui ir natūralizuotam Tobey pergalė buvo pasiekta 97:88.

„Manau, kad pasirengimas praėjo sėkmingai, – komentavo A. Sekuličius. – Vyrai parodė didžiulę motyvaciją ir susikaupimą, ko mums ir reikėjo kuo geriausiai pasiruošti labai svarbiai kvalifikacijai.“

Rinktinės krepšininkai supranta, jog pagrindine žaidimo ašimi taps L. Dončičius, tačiau prie jo prisijungti turės ir kiti. A. Sekuličiui ypatingai ramsčių aikštėje reikės, kai šalies žvaigždė ilsėsis ant atsarginių suolo.

„Viskas priklausys, kaip atrodysime rungtynių dieną ir kam iš mūsų geriausiai pasiseks, – sakė Jaka Blažičius. – Luka turės daugiau atsakomybių puolime, bet mes visada būsime šalia, jog jam pagelbėtume.“

Slovėnija kvalifikacijoje Kaune startuos trečiadienio rungtynėmis su Angolos krepšininkais, ketvirtadienį lauks akistata su Lenkija.

Slovėnijos rinktinė su L. Dončičiumi priešakyje regima kaip viena pagrindinių favoričių prasibrauti į finalą, kuriame vieta prognozuojama ir Lietuvos nacionalinei komandai.

Būtent Dariaus Maskoliūno vadovaujama Lietuva, pasak išankstinių prognozių, yra matoma kaip didžiausias barjeras slovėnams pasiekti istorinį rezultatą – patekti į olimpines žaidynes.

„Olimpiada – didingiausias įvykis, kurį gali patirti sportininkas, – teigė kapitonas Edo Muričius. – Daugelis žaidėjų atsisako žaisti Europos ar pasaulio čempionatuose, bet ne olimpinėse žaidynėse. Tai – kiekvieno sportininko svajonė. Mums tikrai nebus lengva, bet žinome, jog atrankoje galime įveikti visas komandas. Viskas priklausys nuo mūsų, tikiuosi, jog turėsime gerą savaitę. Vertinant sudėtis ant popieriaus, nesame favoritai, žaisime su labai geromis komandomis. Visi gyvena ta pačia svajone, tais pačiais norais. Jau teko girdėti, jog Lietuva nekantrauja sulaukti šios atrankos. Lietuviai – favoritai, bet ir favoritai anksčiau yra kritę.“

Pusfinalių kovos „Žalgirio“ arenoje vyks liepos 3 d. (šeštadienį), o finalas – liepos 4 d. (sekmadienį).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS