Iššūkiai krepšininkėms – Lietuvos ir Baltijos lygose | kl.lt

IŠŠŪKIAI KREPŠININKĖMS – LIETUVOS IR BALTIJOS LYGOSE

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) A diviziono čempionato turnyro lentelėje – kol kas vien nuliai, tačiau mūsų šalies komandos jau sužaidė po dvejas ar ketverias rungtynes.

BMKL įsibėgėja

„Šio sezono naujovė: Lietuvos čempionatas bus persipynęs su Baltijos moterų krepšinio lygos (BMKL) varžybomis“, – sakė LMKL direktorė Rima Valentienė.

BMKL čempionatas, kuriame dalyvauja dvylika klubų (po penkis iš Lietuvos ir Latvijos, du – Estijos), įsibėgėja.

Mūsų šalį atstovauja Vilniaus „Kibirkšties“, Kauno „Aisčių-LSMU“, Klaipėdos „Neptūno“ ir LCC tarptautinio universiteto (TU), „Šiaulių-Vilmers“ ekipos.

„Neptūno“ krepšininkės yra laimėjusios visas ketverias rungtynes (8 taškai), vilnietės – trejas (6 tšk.). BMKL lyderė – šešis mačus sužaidusi Talino „TalTec“  komanda (10 tšk.).

LCC TU ekipa (2 pergalės ir 2 pralaimėjimai) turi 6 tšk., „Aistės-LSMU“ (1-2) – 4 tšk., „Šiauliai-Vilmers“ (1-1) – 3 tšk.

TTT išvengė žlugimo

Netikėtas praeito sezono BMKL čempionės – Rygos TTT – startas: legendinis Latvijos klubas – kol kas paskutinėje, dvyliktoje, vietoje.

„Kibirkštis“ sutriuškino rygietes 89:60, o „Neptūnas“ – 81:52.

Šiemet TTT nedalyvauja nei Eurolygos, nei Europos taurės turnyruose, tačiau išmėgins jėgas Rytų Europos krepšinio lygoje (EWBL), kuriame taip varžysis „Neptūnas“.

Rygos klubo valdybos pirmininkas Juris Švanderis pripažino, kad po itin sėkmingo praeito sezono (TTT žaidė Eurolygos ketvirtfinalyje) komanda dėl finansinių problemų vos išvengė žlugimo.

„Mūsų biudžetas susitraukė beveik tris kartus, tai atsiliepė ir komplektuojant žaidėjų sudėtį, ir galimybėms dalyvauti Europos turnyruose. Tačiau tikimės kitąmet sugrįžti į Eurolygą“, – teigė J.Švanderis.

Planuoja plėtrą

„Šis Moterų krepšinio lygos sezonas bus kaip tramplinas į ateitį, nes jau kitąmet planuojame intensyvią plėtrą, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Šie metai skirti ilgalaikės strategijos vykdymo pradžiai, o 2023-iaisiais planuojame, kad LMKL A divizioną sudarys ne penkios, kaip dabar, bet aštuonios komandos. Savivaldybės, kurių klubai ketina prisijungti, yra tai patvirtinusios.“

Pasak M.Balčiūno, tikimasi, kad 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyras bus surengtas Lietuvoje.

Mūsų šalies moterų krepšinio rinktinė 2023 m. „EuroBasket“ atrankos etapo B grupėje varžosi su Ukrainos, Prancūzijos ir Suomijos komandomis.

Pernai rudenį lietuvės 69:59 nugalėjo suomes ir 56:83 pralaimėjo prancūzėms. Šiemet lapkričio 24-ąją Rimanto Grigo treniruojamos krepšininkės Vilniuje išmėgins jėgas su ukrainietėmis, o 27 d. svečiuose – su suomėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS