J. Valančiūnui – galimybė atsiimti NBA žiedą | kl.lt

J. VALANČIŪNUI – GALIMYBĖ ATSIIMTI NBA ŽIEDĄ

Toronto „Raptors“ komandai triumfavus NBA, Jonas Valančiūnas gali tapti pirmuoju Lietuvos krepšininku, atsiėmusiu NBA aukso žiedą.

Šį sezoną lietuvis Kanados ekipoje sužaidė 30 rungtynių, o NBA čempionai turi galimybę įteikti žiedą ir tiems krepšininkams, kurie sužaidė vos vieną mačą.

„Raptors“ savo nuožiūra galės pasirinkti, kam pasiūlyti atsiimti NBA čempionų žiedą. Visgi tai nereiškia, kad J. Valančiūnas bus laikomas NBA čempionu.

NBA ekipos įprastai išdalina daug žiedų. Pavyzdžiui, praėjusiais metais „Golden State Warriors“ užsisakė 500 žiedų.

J. Valančiūnas „Raptors“ ekipoje žaidė nuo 2012 metų iki šio sezono vidurio, kai vasario 7-ąją dieną buvo iškeistas į Memfio „Grizzlies“.

Šį sezoną lietuvis „Raptors“ gretose vidutiniškai pelnė po 12,8 taško, atkovojo po 7,2 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Raptors“ NBA finale 4-2 triumfavo prieš „Golden State Warriors“.

NBA atkrintamosiose Kawhi Leoanrdui užteko vieno sezono, kad Toronto „Raptors“ klube pagal rezultatyvumą aplenktų J. Valančiūną.

Dabar su „Raptors“ marškinėliais K. Leonardas atkrintamosiose yra pelnęs 732 taškus ir su šiuo rezultatu pakilo į trečiąją vietą klubo istorijoje, o J. Valančiūnas su 544 taškais nukrito į ketvirtąją poziciją. Pirmoje vietoje yra Kyle'as Lowry (1,240), antroje – DeMaras DeRozanas (1,117).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to haha

nenusisnekek. cia tavo nuomone. Viskas pasikeite del duranto ir dar tomsono. Jons vertas ziedo, as dziaugiuosi uz ji, jis prazaide 30 rungtyniu o casolis tik 24. Zaidzia komanda jei dar nezinai.

Ha ha

Jai Jono nebut ispyre is ten tai Raptors ir nematyti tu ziedu! Nes Valanciunas visiskas nulis gynyboj palyginus su Gasoliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS