A. Jomanto atsisveikinimo mače – kosminė „M Basket-Delamode“ pergalė | kl.lt

A. JOMANTO ATSISVEIKINIMO MAČE – KOSMINĖ „M BASKET-DELAMODE“ PERGALĖ

  • 3

Artūras Jomantas sekmadienio vakarą tarė „sudie“ krepšininko karjerai bei atsisveikino su Mažeikių „M Basket-Delamode“ (5-8) klubu.

Tuo tarpu veterano ekipa namuose fantastiškai 70:68 (17:18, 17:15, 23:23, 13:12) parklupdė Klaipėdos „Neptūną“ (7-7).

Pergalę lėmė su sirena pataikytas Kay‘aus Bruhnkes metimas.

„Betsafe-LKL“ 38-erių A. Jomantas žaidė nuo 2001 metų ir čia praleido kone visą savo karjerą. Tik praeitą sezoną jis debiutavo antrame pagal pajėgumą šalies divizione, vis tik pats padėjo Mažeikių ekipai užkopti į „Betsafe-LKL“.

Paskutinėse savo rungtynėse jis per 21 minutę pelnė 8 taškus (4/7 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 perdavimus, perėmė kamuolį, provokavo 4 pražangas ir rinko 16 naudingumo balų.

Rungtynės prasidėjo lygiai ir po pirmo kėlinio klaipėdiečiai turėjo minimalų pranašumą – 18:17. Žygimantas Janavičius, Deividas Gailius ir Ąžuolas Tubelis surengė tritaškių vakarėlį, po kurio skirtumas augo (27:21), vis tik atsaką turėjo Henris Kantonenas ir Kamau Stokesas – 30:31. Rezultatą persvėrė Giedrius Staniulis, o po dviejų kėlinių jau šeimininkai pirmavo 34:33.

Po pertraukos I. Sargiūnas ir H. Kantonenas apsikeitė tolimais šūviais (42:38), o šeimininkų bandymai atitrūkti buvo atremti. Maža to, Martynas Paliukėnas švaistė baudų metimus, o K. Stokesas pataikė vieną iš dviejų, tad Sterlingo Gibbso šūvis išvedė į priekį „Neptūną“ – 47:46. Apie save priminė A. Jomantas (57:54), tik Ą. Tubelio metimas po trijų kėlinių šeimininkams paliko minimalią persvarą – 56:57.

Intriga maksimali liko ir toliau – dar likus kiek daugiau nei 3 minutėms tvyrojo lygybė – 61:61. Ą. Tubelis ir Ž. Janavičius prametė po du baudų metimus, bet galiausiai pastarasis pataikė iš toli – 64:61. A. Jomantui atsakė Thomasas Rutherfordas (66:63), o šeimininkų išsigelbėjimui liko pusantros minutės.

Kol M. Gecevičius įmetė vieną baudos metimą, Sterlingas Gibbsas artino prie pergalės „Neptūną“ – 68:64. Tiesa, intrigos dar įnešė K. Bruhnkes metimas – 66:68. Liko 28 sek., fiksuotas ginčas, po kurio Mažeikių komanda surengė produktyvią ataką – rezultatą lygino naujokas K. Stokesas – 68:68. I. Sargiūnas klydo, o K. Bruhnke su sirena išplėšė pergalę Mažeikių ekipai.

Pirmoji komandų akistata buvo pasibaigusi „M Basket-Delamode“ pergale 87:84.

Mažeikių komandos peržiūroje dalyvaujantis K. Stokesas per 20 minučių pelnė 7 taškus.

„M Basket-Delamode“: Martynas Paliukėnas 15 (8 atk. kam.), Giedrius Staniulis 11 (12 atk. kam.), Henris Hantonenas 10, Artūras Jomantas ir Deontae Hawkinsas – po 8.

„Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 11, Ąžuolas Tubelis 10, Ignas Sargiūnas 9, Zsomboras Maronka 8, Sterlingas Gibbsas 7.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

V

Taigi, tikrai paskutiniu sekundžiu Neptuno žaidimas primena spektakli..tik kas to spektaklio užsakovas? Vykditojus visi matem..Sargiuno perdavimas iš Mažeikiu aikšteles puses i tuscia savo aikšteles puse ir vokiecio-nesuperžaidejo atsiprašant metimas, šalia stovi du ilgšiai-belgas ir nupirktasis iš Lietrycio ..del belgo, tai Neptuno balastas, kurio seniai turejo atsisakyt, na o likusieji matyt su viltim, kad Joma busimas Lietrycio sporto vadovas......, juk ten geriau nei Neptune

Klaipėda

Laimėtas rungtynes atidavė Neptūnas,o ne kosminė Mažeikių pergalė.

E

Ar verta skirti demesi komandai Neptunas, kai joje nera nei vadovu, nei treneriu, nei žaideju..tai ne komanda, kuri net nesugeba gerai suvaidint krepšinio spektaklio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS