Monako žvaigždynas egzaminuos byrantį „Žalgirį“ | kl.lt

MONAKO ŽVAIGŽDYNAS EGZAMINUOS BYRANTĮ „ŽALGIRĮ“

Kai atrodo, kad blogiau būti negali, dugnas dar nepasiektas. Tokia situacija lydi šį Kauno „Žalgirio“ sezoną. Eurolygos 13-ojo turo akistatą su „Monaco“ kauniečiai pasitinka jau be trijų traumuotų žaidėjų – prie Arno Butkevičiaus ir Brady Maneko prisidėjo mėnesiui iškritęs Lukas Lekavičius.

Kazys Maksvytis su savo vyrais į „Žalgirio“ areną turėtų pasikviesti kunigą. Tokia mintis peršasi po pastarųjų naujienų iš Lietuvos čempionų stovyklos. Ir taip menką žalgiriečių rotaciją vakar sumažino L. Lekavičiaus sveikatos bėdos – dėl apendicito operacijos jis mėnesiui iškrito iš rikiuotės.

Tokios žinios per Eurolygos dvigubą savaitę turėtų varyti į neviltį K. Maksvytį, bet treneris nenuleidžia rankų ir tikisi svarios pagalbos iš naujoko Edmondo Sumnerio. 27-erių 198 cm ūgio amerikietis šią savaitę debiutavo Eurolygoje, bet kalnų nenuvertė. Gynėjas aikštėje praleido beveik 10 min., pelnydamas 4 taškus, perimdamas du, bet prarasdamas tris kamuolius.

Kauniečiai Berlyne 62:64 nusileido turnyro autsaiderei ALBA ir su 7 pralaimėjimas ir 5 pergalėmis smuko į 14-ąją poziciją iš 18-osios. „Monaco“ 12-ajame ture taip pat kapituliavo – po pratęsimo Belgrade 85:89 pripažino „Partizan“ pranašumą. Prancūzijos ekipos neišgelbėjo ir Donato Motiejūno sezono rezultatyvumo rekordas – 23 taškai. Nepaisant pralaimėjimo, „Monaco“ lieka 4-ojoje pozicijoje, nors tokius pat rodiklius (7 pergalės ir 5 nesėkmės) turi ir ant kulnų minančios Vitorijos „Baskonia“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipos.

„Susitinkame su viena iš elitinių Eurolygos komandų. Į jų rikiuotę grįžę praktiškai visi žaidėjai, taip pat anksčiau nežaidęs Jordanas Loydas. Jie – vieni Eurolygos favoritų ir to net neslepia. Turi savo žvaigždžių, tokių kaip Mike’as Jamesas, kuris yra geros formos. Gerą formą demonstruoja ir Donatas Motiejūnas“, – šiandienos oponentus apibūdino K. Maksvytis.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad jo auklėtiniai išgyvena kur kas sunkesnį etapą.

„Pralaimėjimas Berlyne buvo skaudus, dar prisidėjo netektys. Nelieka nieko kito, kaip tik susitelkti visiems drauge. Dabar kelerias rungtynes žaisime namie, tad lauksime pagalbos iš savo sirgalių. Tikiu, kad sujungę jėgas nepasiduosime ir kovosime dėl pergalės“, – pabrėžė K. Maksvytis.

– Kaip L. Lekavičiaus sveikatos problemos koreguoja jūsų žaidimą ir pasipildymo planus?

– Dar viena netektis keičia mūsų žaidėjų rotaciją. Turėsime mesti naujoką E. Sumnerį į dar didesnę ugnį. Luko vaidmenį turės pasidalyti ir kiti gynėjai. Kalbant apie papildymą, stebime rinką, o dabar tai darome dar intensyviau.

– Ar Lukas jau Berlyne žaidė jausdamas skausmus?

– Jis jautė simptomų jau anksčiau, bet jie paaštrėjo po rungtynių su ALBA. Tikėtina, kad tai turėjo įtakos jo pasirodymui Berlyne (daugiau nei per 10 min. neįmetė nė taško).

– Ar komanda skaudžiau reagavo, nes buvo pralaimėta autsaideriams?

– Žinoma, kad skaudu. Tai buvo taškas, kurį norėjome pasiimti. ALBA žaidė atsipalaidavusi, o mūsų situacija buvo tokia, kad privalėjome laimėti. Nesakyčiau, kad buvome susikaustę, bet gal kilo tokia mintis, kad ALBA silpna, neturi žaidėjų. Turbūt nepavyko maksimaliai susikoncentruoti.

– Su Donatu Motiejūnu dirbote vasarą rinktinėje. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas „Monaco“?

– Aš ne tik per vasarą dirbau su D. Motiejūnu, esu vienas pirmųjų jo trenerių Kauno krepšinio mokykloje. Donatas – labai talentingas žaidėjas, o dabar, būdamas veteranas, manau, kad jau subrendo. Tikras profesionalas, kuris Monake gerai jaučiasi. Kiek teko girdėti, jo vaidmuo nemažas ir drabužinėje vienijant žaidėjus, palaikant tvarką.

– Praėjusį sezoną „Žalgirio“ varžovai buvo skirstomi į sistemines ir nesistemines komandas. Kurioms priskirtumėte „Monaco“?

Aš ne tik per vasarą dirbau su D. Motiejūnu, esu vienas pirmųjų jo trenerių Kauno krepšinio mokykloje. Donatas – labai talentingas žaidėjas.

– Turbūt mišrioms. Kai komandoje yra daug aukšto meistriškumo ar individualiai galinčių perlaužti rungtynių eigą žaidėjų, duodi jiems daugiau laisvės. Žinoma, yra kažkokie rėmai, bet žaidėjai gali juose improvizuoti. Jie žino, kad lemiamu momentu kamuolys turi būti Mike’o Jameso rankose. Aplink jį yra nemažai kitų talentų ir kol kas jie tuos vaidmenis gana gerai pasiskirsto.

– „Monaco“ per vasarą išlaikė savo branduolį. Nepaisant to, ar matote pasikeitimų jų žaidime?

– Nesakyčiau, kad buvo didelių pasikeitimų. Praktiškai liko tie patys, tik prisidėjo prancūzai Mamas Jaiteh, Petras Cornelie. Tačiau jų vaidmuo  labiau epizodinis. Vis tiek pagrindiniai lyderiai yra iš praėjusio sezono: M. Jamesas, J. Loydas ir visi kiti.

– Buvusi NBA žvaigždė Kemba Walkeris buvo vienas skambiausių vasaros pirkinių visoje Eurolygoje. Kokį įspūdį jis jums palieka?

– Kiek suprantu, po traumų jis nebėra toks, koks anksčiau, ir šioje komandoje atlieka pagalbinį vaidmenį.


„Monaco“

Gynėjai, įžaidėjai: M. Jamesas (JAV, 185 cm), E. Okobo (Prancūzija, 191 cm), J. Loydas (JAV, 193 cm), K. Walkeris (JAV, 183 cm), T. Tarpey (Prancūzija, 196 cm), Y. Ouattara (Prancūzija, 192 cm), M. Strazelis (Prancūzija, 184 cm).

Puolėjai: A. Diallo (JAV, 201 cm), J. Brownas (JAV, 203 cm), J. Blossomgame’as (JAV, 200 cm).

Vidurio puolėjai: D. Motiejūnas (Lietuva, 213 cm), D. Hallas (JAV, 208 cm), P. Cornelie (Prancūzija, 211 cm), M. Jaitechas (Prancūzija, 208 cm).

Vyriausiasis treneris S. Obradovičius (Serbija).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Va taip

Moskvicius bus ismestas kaip muse is barsciu po eilinio pralaimejimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS