NBA rinkimai: D. Sabonis nustelbė net L. Jamesą | kl.lt

NBA RINKIMAI: D. SABONIS NUSTELBĖ NET L. JAMESĄ

  • 3

Domantas Sabonis išrinktas į trečią simbolinę Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezono komandą. Iki šiol nė vienas lietuvis nebuvo sulaukęs tokio pripažinimo.

Iš „Kings“ – dviese

Sakramento „Kings“ klubui atstovavęs lietuvis tarp trečio penketuko žaidėjų surinko daugiausia taškų – 147.

Kartu su Domantu į trečią rinktinę pateko De'Aaronas Foxas („Kings“, 144 tšk.), Damianas Lillardas (Portlando „Trail Blazers“, 137 tšk.), Juliusas Randle’as (Niujorko „Knicks“, 125 tšk.) ir LeBronas Jamesas (Los Andželo „Lakers“, 81 tšk.).

Pirmą komandą sudarė Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“, 500 tšk.), Jaysonas Tatumas (Bostono „Celtics“, 484 tšk.), Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“, 474 tšk.), Shai Gilgeousas-Alexanderis (Oklahomos „Thunder“, 407 tšk.) ir Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“, 403 tšk.).

Antroje simbolinėje ekipoje – Nikola Jokičius (Denverio „Nuggets“, 364 tšk.), Donovanas Mitchellas (Klivlando „Cavaliers“, 349 tšk.), Stephenas Curry („Golden State Warriors“, 188 tšk.), Jimmy Butleris (Majamio „Heat“, 182 tšk.) ir Jaylenas Brownas („Celtics“, 169 tšk.).

Motyvacija ateičiai

„Kings“ krepšininkai šį NBA sezoną užbaigė Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje – pralaimėjo mačą iki keturių pergalių 3:4 „Golden State Warriors“ ekipai.

Man didelė garbė atstovauti Lietuvai. Nesvarbu, ar daug laiko tenka praleisti aikštėje, ar mažai.

„Didžiuojuosi savo komanda, trenerių štabu, visu personalu ir tuo, ką mums pavyko pasiekti, – kalbėjo D. Sabonis. – Buvome arti to, kad žengtume į kitą etapą. Apmaudu, kad nepavyko. Turime tai panaudoti kaip motyvaciją ateičiai – sugrįžti stipresni.“

Lietuvio rodikliai ketvirtfinalyje – per rungtynes vidutiniškai po 16,4 taško, 11 atkovotų kamuolių ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Su treneriais peržiūrėsime vaizdo įrašus, tikriausiai turėsiu patobulinti daugybę dalykų. Neabejoju: prireiks papildomo darbo, kad būčiau geresnis“, – apie savo žaidimą svarstė Domantas.

Laukiamas rinktinėje

D. Sabonis – vienas laukiamiausių žaidėjų Lietuvos rinktinėje, kuri dalyvaus rugpjūčio 26–rugsėjo 10 d. vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Konkurencija – didžiulė, bet mūsų komanda visada turi varžytis su geriausiais. Kovojame dėl vieno tikslo – kad mūsų tautiečiai didžiuotųsi mumis. Man didelė garbė atstovauti Lietuvai. Nesvarbu, ar daug laiko tenka praleisti aikštėje, ar mažai, tačiau visi nori atiduoti visas jėgas vilkėdami Lietuvos rinktinės marškinėlius“, – yra sakęs Domantas.

Šiemet pasaulio čempionate bus dalijami kelialapiai į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

D. Sabonis su nacionaline ekipa dalyvavo 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje. Mūsiškiai ketvirtfinalyje 64:90 pralaimėjo australams (Domantas pelnė 1 tašką) ir užėmė 7 vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jk

Gal apklausoseir nustelbia,bet žaidžiant iki karaliaus Broniaus dar labai toli

WC

mat ka daro zydai.....

V,L

Tenai nustelbia o štai Lietuvoj kai reikia žaisti tai jokia **nustelbimo** Ar ne keista????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS