Pandemija – ne kliūtis: NBA planuoja leisti gerbėjams lankytis rungtynėse | kl.lt

PANDEMIJA – NE KLIŪTIS: NBA PLANUOJA LEISTI GERBĖJAMS LANKYTIS RUNGTYNĖSE

  • 0

JAV ir visame pasaulyje siaučianti koronaviruso pandemija NBA lygai netrukdo planuoti galimo žiūrovų įleidimo į naujojo sezono rungtynes.

Shamsas Charania iš „The Athletic“ praneša, jog NBA komandoms išsiuntė protokolą, kuriame teigiama, jog žiūrovai į rungtynes galės atvykti tik turėdami neigiamą koronaviruso testą, kurį reiks pasidaryti likus mažiausiai dviem dienoms iki susitikimo.

Į areną bus įleidžiami ir tie asmenys, kurie atliks greitąjį testą rungtynių dieną, o jo rezultatas, žinoma, turės būti irgi neigiamas. Žiūrovai susitikimą stebėti galės iš daugmaž 10 metrų atstumo nuo aikštelės.

Taip pat pridedama, jog visi žiūrovai turės dėvėti kaukes, išlaikyti saugų atstumą, o maistas ir gėrimai nebus prieinami. Komandos taip pat galės įrengti peršviečiamą pertvarą ties atsarginiais žaidėjų suoleliais, tačiau tai nėra privaloma.

Tiesa, yra ir tam tikrų išimčių. Pridedama, kad jeigu žiūrovai neužims daugiau nei 25 proc. ložių talpos, tuomet jiems koronaviruso testų atlikti nereikės.

Tuo metu norint užpildyti pusę arenos talpos, komandoms teks atitikti bent kelis reikalavimus: visi žiūrovai turės pristatyti neigiamus COVID-19 testo rezultatus, vietinis sergamumas, kur vyks rungtynės, koronavirusu negalės būti didesnis nei 3 proc., o septynių dienų užsikrėtimo vidurkis negalės viršyti 10 asmenų 100 tūkst. gyventojų.

Naujieji NBA čempionai Los Andželo „Lakers“ jau pranešė, kad bent jau kol kas komandos gerbėjai į namų rungtynes dar nebus įleidžiami.

Per vakar dieną JAV buvo patvirtintas rekordinis naujų koronavirusu užsikrėtimų skaičius, kuris siekia 142 tūkst. 856 žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS