Pirėjuje žalgiriečiai žais atviromis kortomis | kl.lt

PIRĖJUJE ŽALGIRIEČIAI ŽAIS ATVIROMIS KORTOMIS

„Vis dar nesame nusiraminę, nes žinome, kad galime žaisti geriau“, – pripažino „Žalgirio“ atakų lyderis Keenanas Evansas. Į Pirėjų, kur šįvakar kibs į atlapus „Olympiakos“ ekipai, kauniečiai išskrido paskui Nazą Mitrou-Longą, persikėlusį į Graikiją vos prieš kelias dienas.

Deriniai – kaip ant delno

Savo vietos Kauno ekipoje taip ir neradęs N. Mitrou-Longas jau pluša „Olympiakos“ treniruotėse. Vargu, ar 30 metų krepšininkas taps grėsminga jėga jau per akistatą su Lietuvos čempionais.

Kita vertus, drauge su juo į Pirėjų iškeliavo ir visos „Žalgirio“ paslaptys. Patyręs legionierius žino kiekvieną Kazio Maksvyčio taktinį ėjimą, tad gali kyštelėti koją kauniečiams.

Nemažai apie žalgiriečius žino ir kitas šį sezoną iš Kauno į Pirėjų persikėlęs gynėjas Ignas Brazdeikis. Tad akivaizdu, kad šį vakarą Lietuvos čempionų trenerių štabui teks maišyti kortas, gal net radikaliai keisti derinius.

K. Maksvytis šių aplinkybių nesureikšmino. Paklaustas, ar išsiskirti su N. Mitrou-Longu paskatino jau anksčiau rodytas „Olympiakos“ dėmesys, ar tai, kad legionierius nepateisino lūkesčių, treneris neturėjo aiškaus atsakymo.

„Negaliu komentuoti tos informacijos, kurios nežinau, bet galbūt tai ir pastūmėjo. Nazas – geras žaidėjas, geras komandos draugas, juodadarbis tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tik nei mes buvome patenkinti, nei jis buvo patenkintas savo žaidimu. Teko išsiskirti“, – dėstė strategas.

Skubina paieškas

Netekęs jau dviejų svarbių pradinės sudėties narių Kauno klubas intensyviai dairosi naujoko. Trenerio žodžiais, išvykus I. Brazdeikiui skubos nebuvo, o dabar jau tenka skubiai lopyti atsivėrusias spragas.

„Vyksta intensyvios paieškos. Dabar jau fiziškai trūksta tokios pozicijos patyrusio žaidėjo. Kelerias rungtynes galime atsilaikyti, bet tikrai reikia papildymo“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Jis nekritikavo I. Brazdeikio vangios pradžios „Olympiakos“ gretose. Lietuvos rinktinėje šį rudenį blizgėjęs puolėjas Eurolygos mačuose aikštėje praleidžia vidutiniškai po 14 minučių, o renka tik po 3,7 taško ir 1,4 naudingumo balo.

„Nepalanki pradžia. Jis iš mūsų išvažiavo nebūdamas geriausios sportinės formos. Po rinktinės dar jautė traumos padarinius, tad įsivažiuoti į ritmą nelengva. Ypač komandoje, kuri yra susižaidusi, turi savo braižą. Žaidėjas turi prisitaikyti. Manau, Ignas pritaps, turės geresnį vaidmenį. Bus gerai jam ir Pirėjo komandai“, – vylėsi Lietuvos rinktinei diriguojantis K. Maksvytis.

Veidas – pakitęs

Šiemet prastai Eurolygoje startavęs „Olympiakos“ nė iš tolo neprimena pernykščio vicečempiono. Be į NBA išvykusio Sašos Vezenkovo, prie principinio priešininko – Atėnų „Panathinaikos“ – prisijungusio Kosto Slouko ir kelių kitų lyderių, Pirėjo komanda primena tik savo šešėlį.

Pastaruoju metu Georgio Bartzoko kariaunos žaidimo kreivė ėmė kilti.

„Elitinė Eurolygos komanda su dominuojančiais aukštaūgiais. Skirtingai nei mes, jie neužtikrintai pradėjo sezoną, bet pasiekė pergalių keliose pastarosiose rungtynėse. Išlaikė komandos branduolį, žaidimo braižą, – vardijo K. Maksvytis. – Jie susižaidę, gerai dalijasi kamuoliu, su jais nelengva žaisti. Bandysime pristabdyti aukštaūgių dominavimą po krepšiu – jie ne tik pelno taškų, atkovoja kamuolį ir gerai skirsto perdavimus.“

K. Evansas akcentavo praėjusio turo dramatišką pergalę 74:73 prieš Miuncheno „Bayern“ ir nutrauktos keturių pralaimėjimų serijos įtaką.

„Šiek tiek naštos nuo pečių nusimetėme. Tai padeda tiesiog koncentruotis žaidimui. Pergalė vėl įpūtė pasitikėjimo savimi. Pirėjuje žaisime arenoje, kurioje laimėti sunku, bet, tikiu, mums pavyks. Nuo pirmo ginčo kamuolio turime demonstruoti intensyvumą ir atletiškumą“, – tvirtino K. Evansas.


„Olympiakos“

Gynėjai, įžaidėjai: Thomas Walkupas (JAV–Graikija, ūgis 195 cm), Nazas Mitrou-Longas (Kanada, 193 cm), Nigelas Williamsas-Gossas (JAV, 192 cm), Isaiah Canaanas (JAV, 183 cm), Michalis Lountzis (Graikija, 198 cm), Giannoulis Larentzakis (Graikija, 196 cm), George’as Papas (JAV–Graikija, 196 cm), Veniaminas Abosis (Graikija, 196 cm).

Puolėjai: Kostas Papanikolaou (Graikija, 204 cm), Ignas Brazdeikis (Lietuva–Kanada, 201 cm), Alecas Petersas (JAV–Bosnija ir Hercegovina, 206 cm), Luke Sikma (JAV, 203 cm), Shaquielle’as McKissicas (JAV–Azerbaidažanas, 196 cm).

Vidurio puolėjai: Moustapha Fallas (Prancūzija, 218 cm), Nikola Milutinovas (Serbija, 213 cm), Georgios Tanoulis (Graikija, 210 cm).

Vyriausiasis treneris Georgios Bartzokas (Graikija).


Turnyro lentelė

1. „Real“  8  0  +104

2. „Barcelona“  7  2  +67

3. „Virtus“  6  3  +20

4. „Maccabi“  5  3  -11

5. „Panathinaikos“  5  4  +29

6. „Monaco“  5  4  +7

7. „Olympiakos“  5  4  +4

8. „Fenerbahce“  5  4  0

9. „Valencia“  5  4  -2

10. „Baskonia“  5  4  -4

11. „Partizan“  4  5  +10

12. „Žalgiris“  4  5  -8

13. „Anadolu Efes“  4  5  -70

14. „Crvena zvezda“  3  6  +29

15. „Emporio Armani“  3  6  +18

16. „Bayern“  3  6  -36

17. ASVEL  2  7  -79

18. ALBA  1  8  -78

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Garast as

einam "teisingiausiu" keiu be geru treneriu ir savu zaideju ,kamt tamsus ,stazuotei cia ,odel saviem ne o iemtaip ,a?

As

Mes einam teisingu keliu,pasakys burokas,sekmes

is pirmu

žaidimo minuciu matyt Žalgiris pralos 18 tasku skirtumu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS