Pirmą kartą po karjeros baigimo žaidęs Š. Jasikevičius: supratau, kad to nepasiilgau | kl.lt

PIRMĄ KARTĄ PO KARJEROS BAIGIMO ŽAIDĘS Š. JASIKEVIČIUS: SUPRATAU, KAD TO NEPASIILGAU

Šarūnas Jasikevičius prieš 17 mėnesių baigė profesionalo karjerą ir nuo to laiko nežaidė krepšinio netgi mėgėjiškai. Pirmą kartą kamuolį į rankas per rungtynes jis paėmė tik užvakar, antradienį.

Š. Jasikevičius žaidė su kitais „Žalgirio“ štabo nariais ir prieš išvyką į Graikiją pasidalijo savo įspūdžiais su šios šalies žurnalistais.

„Tai išsekino, bet po to miegojau kaip kūdikis, – apie pirmas rungtynes po ilgo laiko pasakojo Š. Jasikevičius. – Viskas gerai dėl to, jog supratau, kad aš to visai nepasiilgau. Tai mane nustebino.“

Dabar „Žalgirio“ treneriu dirbantis legendinis krepšininkas karjerą baigė 2014 metų birželį, kai Kauno „Žalgiris“ iškovojo LKL čempionų titulą. Tai buvo pirmas toks trofėjus Š. Jasikevičiui, kurio kolekcijoje – daugybė labiau prestižinių apdovanojimų.

Nuo tada Š. Jasikevičius nebuvo išbėgęs į aikštę ir panašu, kad neketina pasekti savo bičiulio Dariaus Songailos pavyzdžiu. Šis krepšininkas praėjusią savaitę debiutavo Kauno krepšinio mėgėjų lygoje.

Prieš penkerius metus Š. Jasikevičius sakė, kad svarsto ar tapti treneriu, bet tuomet pabrėžė, jog atsiras toks žaidėjas, kuris jį užmuš dėl emocionalumo.

„Viskas buvo lengviau, nei aš įsivaizdavau. Kai nusprendžiau, kad tapsiu treneriu, iškart pradėjau gilintis į šį darbą, domėtis, kaip tapti geresniu strategu. Pernai treniravau žaidėjus, kurie buvo mano draugai. Buvo lengva ant jų rėkti, bet vėliau atradau būdą kaip klausytis žaidėjų ir kaip jiems viską paaiškinti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Penktadienį buvęs įžaidėjas Atėnuose susitiks su „Panathinaikos“ ekipa kurioje rungtyniavo.  teigė, jog jam tai bus ypatingos rungtynės.

„Kaskart, kai žaidžiu prieš buvusią komandą, išgyvenu košmarą. Esu labai sentimentalus žmogus. Bet kuriuo atveju sieksiu, kad „Žalgiris“ laimėtų ir pasistengsiu susitikti su senais bičiuliais“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS