Atomazga: iš LKF išėjo M.Balčiūnas, sugrįžta A.Sabonis ir J.Kazlauskas (papildyta) | kl.lt

ATOMAZGA: IŠ LKF IŠĖJO M.BALČIŪNAS, SUGRĮŽTA A.SABONIS IR J.KAZLAUSKAS (PAPILDYTA)

LKF prezidentas Arvydas Sabonis nusprendė likti savo pareigose. Be to, pripažįstama, jog keisis ir LKF generalinis sekretorius - Mindaugas Balčiūnas nusprendė trauktis iš pareigų.

Konfliktas Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) gali baigtis kur kas taikiau nei manyta. Nors Europos čempionato metu, kilus aršiems nesutarimams tarp LKF vadovų Mindaugo Balčiūno, Antano Guogos bei Pauliaus Motiejūno ir rinktinės trenerio Jono Kazlausko, apie pasitraukimą pareiškė pastarieji trys, buvo pasirinktas kitas variantas.

Ketvirtadienį popiet Lietuvos krepšinio federacija išplatino oficialų pranešimą. Jame teigiama, jog LKF prezidentas Arvydas Sabonis nusprendė likti savo pareigose. Be to, pripažįstama, jog keisis ir LKF generalinis sekretorius - Mindaugas Balčiūnas nusprendė trauktis iš pareigų.

„Ši savaitė krepšinio pasauliui buvo sunki, buvo daug diskusijų ir įvairių sprendimų ieškojimų. Esu tikras, kad Lietuvos krepšinis liks stiprus ir toliau gerins savo pozicijas tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Esu dėkingas M. Balčiūnui už ilgametį darbą Lietuvos krepšinio federacijoje, neabejoju, kad jis nenutols nuo krepšinio ir dirbs mūsų visų mylimos sporto šakos labui“, - sakė A. Sabonis.

M. Balčiūnas teigia, kad priimti sprendimą jį paskatino A. Sabonio ryžtas likti Lietuvos krepšinio federacijoje.

„Šią savaitę intensyviai ieškojome susidariusios situacijos sprendimo, analizavome įvairius variantus. Apsisprendžiau, kai A. Sabonis sutiko likti Lietuvos krepšinio federacijoje. Tai buvo lemiamas veiksnys man priimant sprendimą. LKF palieku stipria, stabilia, profesionalia organizacija, džiaugiuosi turėjęs galimybę prisidėti prie jos vystymo ir augimo. Tai buvo nuostabus laikotarpis su profesionaliais, krepšinį mylinčiais žmonėmis. Esu dėkingas Vladui Garastui, kuris man atvedė į federaciją, džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dirbti su A. Saboniu, esu dėkingas LKF vykdomojo komiteto nariams ir krepšinio bendruomenei už supratimą ir palaikymą net ir pačiomis sudėtingiausiomis akimirkomis. Krepšinis ir toliau bus labai svarbi mano veiklos ir gyvenimo dalis“, - teigė M. Balčiūnas.

Naujas LKF generalinis sekretorius bus patvirtintas artimiausiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje spalio pabaigoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

vanga

Kokiais klijais buvo patepta Balciuno kede, kad taip sunku buvo nuo jos atsiplesti?

argi

nesuprantate, kad tikrai buvo konfliktas, kurio niekas nenori viešai skelbti, nes ta išgirtoji žiniasklaida tuoj pat virsta purvasklaida ir be jokių skrupulų pradeda skelbti savo versijas. Niekada nepasitikėčiau jokia žiniasklaida, o tik labai gerbiamais, kultūringais ir protingais žurnalistais. Tačiau ar dar yra tokių? Manau, kad yra. Grįžo Sabas, Kazlauskas, Guoga, ko dar norėti? Ko gero tai puikiausias variantas. Tai vieni padoriausių ir patriotiškiausių krepšinio asų. Taigi atsakant į paskelbtus komentarus - tame ir esmė, jei Sabas pasikvietė tikrai gabų vadybininką Mindaugą, vėliau palaikė jį sunkiais momentais, matyt, pastarasis kažką padarė, kas neatitiko Sabo įsitikinimų ir moralės kodekso (čia mano nuomonė), bet visi pasitraukusieji išliko garbingi ir nepaskleidė tai purvasklaidai priežasčių, todėl viskas išsisprendė labai teigiamai.

robertas m

sabai pats mindauga pasirinkai pats ir isdavei o kazlas isduos ir tave
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS