Žalgiriečiai jau kibo į darbus | kl.lt

ŽALGIRIEČIAI JAU KIBO Į DARBUS

  • 3

Kauno „Žalgirio“ vyrų krepšinio komanda pirmas kontrolines rungtynes žais rugsėjo 9-ąją. Treniruojasi ir jaunieji žalgiriečiai, Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionai.

Kai kurie – anksčiau

Į pirmą treniruotę žalgiriečiai susirinks rugpjūčio 30-ąją, tačiau darbus su fizinio rengimo treneriais Justinu Grainiu, Nerijumi Navicku ir treneriu Tautvydu Saboniu anksčiau pradėjo Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis, Kevarriusas Hayesas.

Prie jų šią savaitę prisijungė Dovydas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Keenanas Evansas, naujokai Danielius Lavrinovičius ir Brady Manekas. Paskutinis į Kauną atvyks kanadietis Nazas Mitrou-Longas, jau atlikęs medicininį patikrinimą.

Su Lietuvos rinktine pasaulio čempionate dalyvauja žalgiriečiai žaidėjai Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis, treneriai Kazys Maksvytis ir Evaldas Beržininkaitis, Latvijos nacionalinei komandai atstovauja puolėjas Rolandas Šmitas.

„Žalgirio“ stovykloje su krepšininkais darbuosis treneriai Gintaras Krapikas ir T.Sabonis.

Legionierius: B. Manekas – vienas iš trijų „Žalgirio“ naujokų. / zalgiris.lt nuotr.

Vyks į Kiprą

Rugsėjo 9-ąją kauniečiai išmėgins jėgas su Europos taurės turnyre dalyvausiančia Londono „Lions“ ekipa, o 13 d. – su FIBA čempionų lygą pasirinkusia Rygos VEF. Abejos rungtynės Kaune vyks be žiūrovų.

Rugsėjo 17-ąją – pirmas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato mačas Klaipėdoje su „Gargždų“ komanda.

Rugsėjo 18-ąją žalgiriečiai savaitei iškeliaus į Kiprą, kur dalyvaus keturių Eurolygos komandų draugiškame turnyre: 22 d. susitiks su Pirėjo „Olympiakos“, 23 d. – su Belgrado „Crvena zvezda“.

Rugsėjo 28 d. Utenoje – LKL rungtynės su vietos „Uniclub Casino-Juventus“, spalio 1-ąją Kaune – su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Spalio 5 d. „Žalgiris“ dvikova Bolonijoje su „Virtus“ pradės Eurolygos turnyrą.

Dubleriai gins titulą

Spalio 5-ąją startuos Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas, čempiono titulą gins Kauno „Žalgiris-2“.

LKL čempionų dublerius į priekį toliau ves nuo 2018-ųjų klubo sistemoje dirbantis vyriausiasis treneris Vytautas Pliauga. Jam talkins Artūras Sukovas, Tautvydas Šležas, Martynas Gailiūnas ir Andrew Antelidzė.

„Žalgirio“ jaunimo programai vadovauja Gediminas Navickas.

NKL čempionate „Žalgirio-2“ marškinėlius vilkės Dominykas ir Dovydas Butkos, Nedas Montvila, Mantas Laurenčikas, Justas Stonkus, Domantas Šarauskas, Emilis Bartninkas, Matas Vokietaitis ir Aleksas Bieliauskas. Prie jų prisijungs pernai „Žalgiris-3“ komandoje žaidę Vytautas Žygas ir Dovydas Buika.

Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniausiančiai „Žalgirio-3“ ekipai (treneris Rokas Kondratavičius) atstovaus Kristupas Kepežinskas, Kajus Mikalauskas, Jokūbas Rudaitis, Mantas Juzėnas, Augustas Navickas, Gvidas Gicevičius, Majus Bulanovas, Dominykas Daubaris, Avtandilas Bachtadzė, Mantas Kočanas, Nedas Raupelis, prisijungs keli naujokai.

Pasibaigus treniruočių etapui treneriai spręs, kurie žaidėjai galės rungtyniauti ir NKL, ir RKL čempionatuose su dvigubomis licencijomis.

Išbandymas: „Žalgirio-2“ jaunuolių laukia ilgas NKL sezonas. / zalgiris.lt nuotr.

Keliaus po Lietuvą

Ateinantį sezoną NKL čempionate dalyvaus 14 komandų iš 12 šalies miestų.

Varžysis Joniškio „Delikatesas“, „Jurbarkas-Karys“, Kauno „Žalgiris-2“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, Palangos „Olimpas“, Kauno rajono „Atletas“, Vilniaus „Rytas-2“, „Šilutė“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Šakių „Vytis-VDU“, Vilniaus „Stekas“, „Telšiai“, Vilkaviškio „Perlas“ ir „Kretinga-VR Servisas“.

Rungtynės vyks ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Atkrintamųjų mačų etapas prasidės 2024-ųjų kovą, balandį numatyti finalai.

RKL čempionato A divizione, kuriame žais „Žalgiris-3“, dalyvaus iš viso 16 ekipų (iš Kauno miesto ir rajono, Akmenės, Biržų, Kazlų Rūdos, Kėdainių, Kupiškio, Klaipėdos, Plungės, Prienų, Raseinių, Kuršėnų, Šilalės, Vilniaus, Tauragės).

GALERIJA

  • Žalgiriečiai jau kibo į darbus
  • Žalgiriečiai jau kibo į darbus
zalgiris.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tas

kedeje visiskas 0 , vistiek laiko ,kam ,?

Taves

Niekas ir neprašo

Varda Zalgiris reiktu atimti

Nesuprantu kai sirgaliai moka nemazus pinigus, kad palaikytu Kauno Zalgiri. Ka tie samdomi legionieriai turi bendro su Kaunu? Siandien zaidzia cia, ryt kitur, poryt vel dar kitur. Jiems visiskai nesvarbu kas jiems moka alga. Kazkada buvo Zalgiris, buvo Statyba o dabar spalvu misraine. As savo uzdirbtu pinigu nenesu ir nenesiu samdiniams is viso pasaulio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS