„Žalgiris“ mėgins reabilituotis Atėnuose | kl.lt

„ŽALGIRIS“ MĖGINS REABILITUOTIS ATĖNUOSE

Kauno „Žalgiris“ dviejų Eurolygos rungtynių savaitę pradeda neabejotinai sunkesniu mūšiu Graikijoje. Po šiandienos akistatos su Atėnų „Panathinaikos“ paaiškės, kuris iš varžybų lentelės kaimynų kils į viršų, o kuris nusiris prie pat autsaiderių.

Dar visai neseniai „Žalgiris“ alsavo į nugarą Eurolygos lyderiams, o dabar kauniečiai jau trypčioja už pajėgiausių komandų aštuntuko ribos. Trys pralaimėjimai iš eilės Lietuvos čempionus nubloškė net į vienuoliktą poziciją, potencialiai galinčią virsti dar trimis ar keturiais laipteliais žemesne. Kita vertus, jei mūsiškiai iš Atėnų grįžtų su pergale, jie iškart gali šokti net į septintą vietą.

Vos viena pergalė, o vaizdas, bent laikinai, skirtųsi kaip žemė ir dangus. Žalgiriečiai tai supranta. Kaip ir tai, kad privalo reabilituotis už sekmadienį gautą netikėtą antausį Lietuvos čempionate, kai 64:75 nusileido Vilniaus „Wolves“ ekipai.

Kilti aukštyn trokšta ir „Panathinaikos“ po gėdingo praeito sezono, kai Eurolygoje liko priešpaskutinis.

„Įdomi, į puolimą orientuota komanda, žaidimo stiliumi panaši į „Anadolu Efes“, iš kurios ir atėjo treneris Erginas Atamanas. Daug metikų, daug laisvos kūrybos, situacijų dviese prieš du atakose. Nepaisant nuostolių, jie turi galingų aukštaūgių. Teks su tuo tvarkytis“, – dėstė „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

– Nepaisant E. Atamano pamėgto atakuojančio stiliaus, „Panathinaikos“ yra viena geriausiai besiginančių komandų. Ar tai nestebina?

– Stebina, nes atrodė, kad turėtų būti labiau puolimo komanda, bet turi geriausius gynybos reitingus. Galingai žaidžia Konstantinos Mitoglou, Jerianas Grantas, Luca Vildoza. Kostas Sloukas yra senos europietiškos mokyklos atstovas. Jis ne tik pats pelno taškus, bet ir kitiems skirsto kamuolį, labai gerai realizuoja situacijas dviese prieš du. Mathiasas Lessortas išsiskiria savo energija tiek gynyboje, tiek puolime. Daug potencialo turi Kendrickas Nunnas. Iškritus ispanui Juancho Hernangomezui ir keliems kitiems krepšininkams, jie neteko šiek tiek atletiškumo, bet tapo dar pavojingesni, nes turi daugiau kuriančių žaidėjų.

– Šį sezoną „Panathinaikos“ gretose pastebimas ir Marius Grigonis. Kur jis naudingesnis: kai žaidžia atakuojančiu gynėju ar lengvuoju krašto puolėju?

– Šį sezoną Marių visur teko matyti. Turbūt iš bėdos jis rungtyniavo net sunkiuoju krašto puolėju. Jis yra geros sportinės formos, pataiko tritaškius, dalijasi lyderio vaidmenį su kitais gynėjais. Kažkaip reikės jį stabdyti.

– Praeitas sezonas Atėnuose M. Grigoniui buvo ne itin sėkmingas. Ar „Žalgiriui“ atsisveikinus su Ignu Brazdeikiu nebuvo minčių pasikviesti būtent Marių?

– Nebeturėjome laiko tokiam sprendimui. Jei Ignas būtų išvykęs anksčiau, kai ir Marius neturėjo „Panathinaikos“ komandoje didelio vaidmens, gal viskas būtų kitaip pasisukę.

– Kokia Tomo Dimšos sveikatos būklė?

– Tikimės, jis žais. Tomas bandys treniruotis ir ruošiasi rungtynėms Atėnuose. Mažų traumelių neišvengė Arnas Butkevičius, bet jis žaidžia be pertraukų.


„Panathinaikos“

Gynėjai, įžaidėjai: Panagiotis Kalaitzakis (Graikija, ūgis 200 cm), Luca Vildoza (Argentina, 191 cm), Kyle’as Guy’us (JAV, 188 cm), Dimitris Moraitis (Graikija, 194 cm), Kostas Sloukas (Graikija, 190 cm), Jerianas Grantas (JAV, 193 cm), Kendrickas Nunnas (JAV, 191 cm), Marius Grigonis (Lietuva, 198 cm).

Puolėjai: Alexandros Samontourovas (Graikija–Sakartvelas, 210 cm), Ioannis Papapetrou (Graikija, 207 cm), Juancho Hernangomezas (Ispanija, 206 cm), Konstantinos Mitoglou (Graikija, 210 cm), Elefterios Mantzoukas (Graikija, 207 cm).

Vidurio puolėjai: Mathias Lessort’as (Prancūzija, 206 cm), Kostas Antetokounmpo (Graikija, 208 cm), Aleksanderis Balcerowskis (Lenkija, 215 cm).

Vyriausiasis treneris Erginas Atamanas (Graikija).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kad jau

gavo i kaili!

As

Toliau komedija bus,sekmes liuzeriai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS