Ką apie moterį sako jos šukuosena? | kl.lt

KĄ APIE MOTERĮ SAKO JOS ŠUKUOSENA?

Jau seniai praėjo tie laikai, kai moterį visi įsivaizdavo ilgomis kasomis ir puošniomis suknelėmis, juokiasi plaukų stilistė Rūta Morozovienė. Jau nebe pirmus metus ji plėtoja projektą „Cut code“ arba kitaip – plaukų kodas, kuris padeda pažinti šukuosenos pasirinkimo motyvus.

„Anksčiau buvo sakoma, kad, kai moters plaukai ilgi, tai yra moteriška. Bet mes gyvename tokiu laiku, kai viskas vyksta greitai, moteris prisitaiko prie šių dienų gyvenimo ir tarsi transformuoja save į šiuolaikinį gyvenimą ir šiuolaikinį įvaizdį. Todėl plaukai nebūtinai turi būti ilgi, nebūtinai turi būti supinta lietuviška kasa. Tiesiog tai turi būti priderinta prie moters darbo, prie moters aprangos stiliaus, prie moters gyvenimo būdo, prie jos vidaus“, – sako plaukų stilistė.

Šį kartą fotosesijoje įamžintos 3 žinomos šalies kūrėjos: menininkė Agnė Kišonaitė, drabužių dizainerė Julia Janus ir aksesuarų kūrėja Jurga Lago. Paklaustos apie tai, kokia moteris yra graži, pašnekovės vienbalsiai tvirtina – graži moteris visų pirma yra ta, kuri jaučiasi laiminga.

Daugiau apie projektą – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS