Tik šeši žingsniai švytinčios odos link | kl.lt

TIK ŠEŠI ŽINGSNIAI ŠVYTINČIOS ODOS LINK

  • 1

Per žiemą mūsų organizme sumažėja vitamino D, todėl trūksta energijos, jaučiamės pavargę ir nedarbingi, o mūsų oda atrodo pilkšva, išsausėjusi ir negyvybinga. Pavasarį mūsų veidą veikia dideli temperatūrų svyravimai, vitaminų trūkumas. Pirmoji saulė gali stipriai pažeisti veido odą. Todėl šiuo metu labai svarbu tinkamai ja pasirūpinti.

Veido drėkinimas

Nors odos drėkinimas labai svarbus tiek žiemą, tiek kitu metų laiku, pavasarį odai drėkinti reikėtų skirti ypatingą dėmesį.

Po žiemos oda dažnai šerpetoja, jai būtinas intensyvus drėkinimas, o dar labiau atšilus orams oda natūraliai tampa riebesnė, todėl patartina rinktis lengvesnes veido priežiūros priemones. Reikėtų daugiau dėmesio skirti ne odai maitinti, bet drėkinti.

Geriausias būdas pasitikti naują sezoną – atgaivinti odą nušveičiant žiemos išvargintas, negyvas viršutines odos ląsteles. Tam puikiai tinka švelnūs veido šveitikliai ir prausikliai. Jie ne tik padeda veido odai atsinaujinti, bet ir valo poras, oda mažiau šerpetoja, tampa švaresnė ir švelnesnė.

Jokiu būdu negalima veidui naudoti kūno odai skirtų šveitiklių. Jie – per šiurkštūs, per daug agresyviai veikiantys odos paviršių. Veido odoje gali atsirasti nubrozdinimų, žaizdelių, o tai tik komplikuotų padėtį.

Pavasario saulė

Žiemos orų sudirgintai ir jautriai odai dar labiau gali pakenkti pasirodę pirmieji saulės spinduliai. Ultravioletiniai (UV) spinduliai yra pagrindinė priežastis, lemianti pigmentinių dėmių ir raukšlių atsiradimą, todėl labai svarbu vos pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams tinkamai prižiūrėti odą.

UV spinduliai mažina kolageno kiekį ir trukdo jam atsinaujinti, todėl oda tampa mažiau elastinga, atsiranda raukšlių. Geriausias būdas apsaugoti veido odą – pasirūpinti, kad oda būtų nuolat drėkinama ir pasirinkti kremą su UV filtru. Jį reikėtų naudoti ne tik saulėtą dieną – kremas, saugantis nuo UV spindulių, turi tapti kasdieniu ritualu prieš žengiant iš namų.

Svarbiausi žingsniai

1 odos priežiūros žingsnis. Ir rytą, ir vakare kruopščiai nuvalykite veido ir kaklo odą. Kiekvienas esame individualus, taip pat ir mūsų oda, todėl labai svarbu kruopščiai išsirinkti jums tinkamą veido prausimo priemonę. Tam puikiai tinka tonikas ar prausiklis. Prausiklis padeda nuvalyti kasdienes dulkes ir nešvarumus nuo odos, todėl yra ypač svarbus tiems, kurių oda kenčia nuo oro užterštumo. Tonikas sutraukia veido poras, nuvalo riebalų perteklių nuo odos paviršiaus, oda tampa gaivi ir švelni. Pavasarį patartina rinktis lengvesnes, gaivinančias veido priežiūros priemones.

2 žingsnis. Kartą ar du per savaitę nuvalykite vaidą šveitikliu – taip pašalinsite negyvas odos ląsteles, oda taps švaresnė ir švelnesnė. Odos priežiūros specialistai jau seniai žino paprastą triuką – prieš deginantis saulėje patartina nušveisti odą šveitikliu – tuomet įdegis bus lygesnis, įsigers giliau ir laikysis ilgiau.

3 žingsnis. Pasirinkite veidui ir kaklui drėkinti skirtą priemonę – jūsų odos tipą atitinkantį drėkinamąjį kremą. Nepamirškite kremo tepti ne tik ant veido, bet ir ant kaklo odos – ji tokia pat jautri ir reikli kaip ir veido oda. Atsižvelgdami į odos tipą, problematiškumą ar individualius poreikius, rinkitės kremą normaliai, sausai ar riebiai odai, kremą nuo spuogų ar nuo raukšlių.

4 žingsnis. Brandžiai odai prižiūrėti reikėtų pasirinkti kremą nuo raukšlių. Ypač svarbu tinkamas kremas paakiams, jis suteiks žvilgsniui gyvybingumo ir jaunatviškumo, sumažins patinimą po akimis ir padės kovojant su raukšlėmis.

5 žingsnis. Apsaugokite veidą ir lūpas. Rūpindamiesi, kad veido oda nenukentėtų nuo saulės spindulių, neatsirastų pigmentinių dėmių ir nepadaugėtų raukšlių, pasirinkite kremą su UV filtru. Nepamirškite, jog taip pat reikia prižiūrėti ir lūpas – tam puikiai tinka lūpų balzamai su UV filtrais.

6 žingsnis. Pagal veido odos tipą ir poreikį išsirinkite veido kaukę ir naudokite ją vieną ar du kartus per savaitę odai atgaivinti ar poroms išvalyti. Dėmesingai prižiūrima veido oda atsidėkos gyvybingumu ir natūraliu spindesiu.

Žinant, kaip pasirūpinti savo oda, žvarbios žiemos pasekmės ne tokios jau baisios. Netgi priešingai – pavasaris gali tapti nauja pradžia ir tinkamiausiu laiku pasirūpinti, kad oda būtų sveika ir graži.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tas Pats

Jei oda pradeda švytėti, reiktų skubiai pamatuoti radiacijos lygį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS