S. Dailidė ragina suskubti tuos, kurie šią žiemą ketina grūdintis maudynėmis | kl.lt

S. DAILIDĖ RAGINA SUSKUBTI TUOS, KURIE ŠIĄ ŽIEMĄ KETINA GRŪDINTIS MAUDYNĖMIS

  • 4

Meteorologijos tarnyba paskaičiavo: temperatūra Lietuvos vandens telkiniuose vis dar vasariška: 17-19 laipsnių šilumos. Maudynių sezonas dar tęsiasi. Sveikuoliai sako, kad dabar – pats metas pradėti grūdinimosi sezoną – vandeniui palaipsniui vėstant pratinti kūną. 

Simonui Dailidei, Sveikuolių sąjungos prezidentui, maudynių sezonas nesibaigia niekada. Jį ir kalbino LNK žurnalistė. 

– Vis dar vasariška nuotaika? – žurnalistė teiravosi ankstyvą rytą iš vandens išlipančio S. Dailidės.

– Vasariška. Grįžau nuo jūros. Ten – toks geras oras. Šis rugsėjis –  nematytas. Tai tarsi dar vienas vasaros mėnuo – prailgėjo vasara, taip galima sakyti. 

– Jums, žmogui, kuris maudosi ir viduržiemy, vanduo ne per šiltas?

 – Vanduo geras. Pasiimu kitą efektą: į šaltą vandenį panirus gaunu šoką ir visą dieną turiu energijos. Taip stiprinu savo imunitetą. Dabar – pats geriausias laikas nesustoti to daryti. Būdavo, kad jau rugsėjį vanduo pradeda gana stipriai vėsti. Dar nėra buvę, kad vanduo taip ilgai būtų šiltas. Šiomis dienomis galima labai smagiai pradėti žiemos maudynių sezoną maudantis kiekvieną dieną. Paskui vandens temperatūra palaipsniui pradės kristi, ir taip vieną dieną ateisi, o ant ežero – ledas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Jei žmogus nusprendžia grūdintis maudynėmis. Ką jam reikėtų daryti?

– Šiandien pabraidysite, tai – pirmas žingsnis, rytoj įbrisite kiek giliau, taip per savaitę galėtumėte įbristi virš liemens, kitą savaitę – jau ir pilnai išsimaudyti. Yra daug būdų. Tą galima pradėti daryti ir duše: atsisukti šiltą vandenį, paskui staigiai – šaltą. Paskui vėl šiltą – šaltą. Arba po truputėlį tą vandenį šaldyti. Arba tiesiog rudenį maudytis ežeruose: vanduo vės, o tu toliau maudysiesi ir „prisijaukinsi“ tą šaltą vandenį. 

 – Ar prieš einant į vandenį reikėtų padaryti apšilimą?

– Visą laiką rekomenduojame padaryti apšilimą, mankštelę. Sveika tiesiog truputį pasimankštinti, o truputį sušilus tiesiog maloniau išsimaudyti. 

Simonas Dailidė. / LNK stop kadras

– Įlipus į vandenį būtinai reikia plaukti ar tiesiog užtenka įlipti, panirti ir išlipti?

– Mes rekomenduojame žiemos maudynių metu tiesiog įšokti, panerti su visa galva ir išlipti. Taip suaktyvinamas imunitetas. Plaukiojimo nerekomenduojame. Nes jei žmogus nepasiruošęs, jis tiesiog gali sušalti.

– Jei staigiai neriama į vandenį, kuo rizikuojama?

– Rekomenduočiau įlipti švelniai, po truputį. Nebent jau žinote, ką darote – tada galite įšokti. Tik raginu paskubėti: vanduo pradeda vėsti gana greitai. Manau, kad dar savaitė, kita – ir vandens temperatūra pradės stipriai vėsti. Lapkritį jau dažnai būna ledas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zydrius

suskubkite kas nori prostatita pasigauti

kaunietis

Lampėdžių karjere maudomės ir grūdinamės

Jonas Lietuvis

Grūdintis reikia , tiktai su protu. O protingam pakanka dušo, beprotis laksto paskui Kepenį, nes neturi nuosavo proto ir ieško chroniškų ligų paūmėjimo ar jų pasekmių ,kurios atsiras beieškant. Absoliučiai sveikas tik 1 iš 1000 , o gal ir dar 10 kart mažiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS