Sveikatos apsaugos ministerijoje bus pristatyta vakcinomis valdomų ligų situacija Lietuvoje | kl.lt

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOJE BUS PRISTATYTA VAKCINOMIS VALDOMŲ LIGŲ SITUACIJA LIETUVOJE

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) bus pristatytos praėjusiųjų metų skiepijimo aprėptys, vakcinomis valdomų ligų situacija Lietuvoje bei šiemet atnaujinta Nacionalinė imunoprofilaktikos programa.

„Imunoprofilaktikos programoje numatytas ne tik vakcinacijos apimčių plėtimas, tačiau ir šviečiamoji veikla, didinant gyventojų raštingumą, stiprinant bendradarbiavimą su medicinos, ugdymo įstaigų bendruomenėmis, dalyvavimas tarptautiniuose projektuose“, – Eltai teigė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio patarėjas Tomas Bagdonas.

Anot jo, nuo kito gripo sezono į rizikos grupių, kurios skiepijamos valstybės lėšomis, sąrašą bus įtraukti ir 2–7 metų vaikai, o nuo šių metų rugsėjo 50–55 metų asmenys valstybės lėšomis galės pasiskiepyti nuo erkinio encefalito.

Spaudos konferencijoje dalyvaus SAM, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Santaros klinikų bei Aukštadvario pirminės sveikatos priežiūros centro atstovai.

ELTA primena, kad Nacionalinę imunoprofilaktikos programą 2024–2028 metams ministerija patvirtino vasarį. 

Kaip tuomet pranešė SAM, įgyvendinant šią programą, planuojama didinti skiepijimo aprėptis, svarstyti naujų vakcinų įtraukimą į vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių, vertinti naujas rizikos grupes, kurios galėtų būti skiepijamos valstybės lėšomis.

Taip pat tobulinti skiepijimo aprėpčių stebėseną, įgyvendinti nepageidaujamų reakcijų į skiepus priežiūrą bei nuolat teikti informaciją gyventojams apie nepageidaujamas reakcijas į skiepus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS