Apmokestintos įmonėms priklausančios automobilių stovėjimo vietos | kl.lt

APMOKESTINTOS ĮMONĖMS PRIKLAUSANČIOS AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO VIETOS

Notingemas (Nottingham) tapo pirmuoju Jungtinėje Karalystėje miestu, kuriame siekiant kovoti su per dideliu automobilių skaičiumi buvo nuspręsta apmokestinti 11 ir daugiau automobilių stovėjimo vietų turinčias įmones.

Per metus už vieną vietą įmonė turės mokėti 288 svarus sterling plius pridėtinės vertės mokestis (PVM), informuoja Britanijos spauda.

„Iš pradžių tai mums atsieis 9 tūkst. svarų sterlingų per metus, o per ateinančius trejus metus suma išaugs iki 13-14 tūkst. svarų sterlingų, – pasipiktinimo neslėpė 29 automobilių stovėjimo vietas turinčios programinės įrangos kompanijos „InspHire“ valdybos pirmininkas Styvas Batleris (Steve Butler). – Mes pykstame, nes tai yra verslo apmokestinimas, užimtumo apmokestinimas, ir jei galėtume savo verslą jau rytoj perkelti kitur, tikrai tai padarytume“.

Verta paminėti, kad mokestį turės mokėti ne tik kompanijos, bet ir mieste įsikūrę universitetai.

Remiantis Notingemo miesto tarybos paskaičiavimais, maždaug ketvirtadalį iš 38 tūkst. automobilių stovėjimo vietų, kurias ji gali apmokestinti, priklauso didiesiems darbdaviams, kurie turė apsispręsti, ar prisiimti papildomas išlaidas patiems ar permesti jas ant darbuotojų pečių.

Miestas tikisi iš šio mokesčio per metus surinkti maždaug 14 mln. svarų sterlingų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kategoriskai

bet jai jungtinese karalystese tokius mokescius galima ivesti, tai puikus pavizdys, lietuva turetu tuoj pat, netgi staigiai ivesti identiska mokesti.siaip norint sumazinti automobiliu kieki, pirmiausia reiketu uzdrausti juos gaminti ir pardavineti, o visiems likusiems i smegenis ilituoti po mikroschema su sim kortale ir kuria reiketu papildyti uz kieviena svajinga minute apie nora vairuoti automobili, isimtis turetu buti taikoma seimunams, kad jie galetu dauk dirbti ir vazineti pas rinkejus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS