Aktualu tūkstančiams: bankuose nebeliks atsiskaitymo knygelių | kl.lt

AKTUALU TŪKSTANČIAMS: BANKUOSE NEBELIKS ATSISKAITYMO KNYGELIŲ

  • 2

Tūkstančiai gyventojų už komunalines paslaugas, vandenį, elektrą, šildymą sumoka internetu užpildę atsiskaitymo knygeles. Taip vienu mokėjimu atsiskaitoma su visais paslaugų tiekėjais. Nuo kito mėnesio šios paslaugos neliks, rašo portalas 15min.lt.

Taigi, gyventojams teks sugaišti daug daugiau laiko atliekant kelis pavienius mokėjimus, o ne vieną bendrą arba ieškoti kitų atsiskaitymo alternatyvų.

Namų bendrijų ir verslo atstovai sako, kad ši naujovė sukels chaosą. Komerciniai bankai teisinasi, kad populiarių paslaugų neteiks dėl bendros mokėjimų eurais erdvės (SEPA) reikalavimų.

Už jų laikymąsi atsakingas Lietuvos bankas. Prieš dvejus metus jis teigė, kad SEPA „vartotojams suteiks naujų galimybių ir pereinant prie šio projekto nereikės papildomo pasirengimo“.

Kai kurie bankai kovo pradžioje klientams pranešė, kad kovo pabaigoje nustos teikti elektroninių mokėjimų per atsiskaitymo knygeles paslaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

NIEKO, Max-Ima jau pasiūlė alternatyvą... na, kaip ten su karteliniais (korupciniais) ryšiais, per daug sinchronizacijos, kieno naudai tas LB dirba?

A

"Už jų laikymąsi atsakingas Lietuvos bankas. Prieš dvejus metus jis teigė, kad SEPA „vartotojams suteiks naujų galimybių ir pereinant prie šio projekto nereikės papildomo pasirengimo“. Gal kas nors atsimena kada LB atstovai sakė tiesą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS