Apklausa: moterų lūkesčiai dėl pajamų mažesni nei vyrų | kl.lt

APKLAUSA: MOTERŲ LŪKESČIAI DĖL PAJAMŲ MAŽESNI NEI VYRŲ

  • 0

Per 2024-uosius metus didesnių pajamų tikisi 22 proc. moterų ir 31 proc. vyrų, tuo metų jų sumažėjimo – 18 proc. moterų ir 14 proc. vyrų, rodo naujausia apklausa.

SEB banko užsakymu atliktos apklausos duomenimis, išlaikyti tokias pat pajamas per artimiausius metus tikisi 41 proc. moterų ir 37 proc. vyrų.

Pasak SEB banko valdybos narės ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovės Eglės Dovbyšienės, mažesni moterų lūkesčiai gali lemti mažesnes jų karjeros galimybes. 

„Neseniai atliktas tyrimas rodo, kad moterims Lietuvoje yra būdingi žemesni lūkesčiai negu vyrams. Tad per ekonomikos sąstingį jos gali pernelyg susilpninti savo derybines pozicijas ir net labiau nukentėti finansiškai“, – pranešime teigė E. Dovbyšienė.

„Tikėtina, kad didžiausią įtaką atsargesniems moterų lūkesčiams tebedaro visuomenėje vyraujantys stereotipai ir apibrėžti lyčių vaidmenys. Moterims vis dar tenka daugiau buities rūpesčių ir vaikų priežiūros darbų, jos rečiau kuria verslą ir ne visada turi tokias pas galimybes siekti karjeros kaip vyrai“, – sako SEB banko atstovė.

Apklausos duomenimis, savo finansine padėtimi šiuo metu yra nepatenkinti 37 proc. vyrų ir 32 proc. moterų, patenkinti – 31 proc. vyrų ir 34 proc. moterų. 

Pasak tyrimo, paskolų arba skolų turi 48 proc. vyrų ir 35 proc. moterų. Anot banko, didesnis skolų lygis gali būti vienas iš paaiškinimų, kodėl vyrai labiau nepatenkinti savo finansine padėtimi negu moterys.

„Sodros“ duomenimis, Lietuvoje vidutinis vyrų gaunamas darbo atlygis rugsėjį buvo 15 proc. didesnis negu moterų.

Apklausą lapkritį atliko bendrovė „Norstat LT“, apklausta 1 tūkst. įvairaus amžiaus Lietuvos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS