A. Armonaitė su JAV pareigūnu aptars šalių ekonominio bendradarbiavimo stiprinimą | kl.lt

A. ARMONAITĖ SU JAV PAREIGŪNU APTARS ŠALIŲ EKONOMINIO BENDRADARBIAVIMO STIPRINIMĄ

  • 1

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitikime su JAV Valstybės departamento sekretoriaus pavaduotoju Jose W. Fernandezu (Chose V. Fernandesu) aptars galimybes stiprinti šalių ekonominį bendradarbiavimą, antradienį pranešė ministerija.

„JAV išlieka viena iš pagrindinių Lietuvos prekybos partnerių ir lyderė pagal tiesiogines investicijas, todėl nuolat aptariame šalių strategijas ir tolesnį bendradarbiavimą siekiant sukurti daugiau ekonominio augimo galimybių (...). Neabejoju, kad turime dar daugiau investicinio potencialo, padėsiančio valstybėms siekti bendrų tikslų“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Šiemet Silicio slėnyje buvo atidarytas inovacijų centras „InnoHub Lithuania“, kuris padės Lietuvos ir JAV technologijų įmonėms plėtoti ryšius ir bendradarbiauti kuriant inovatyvius produktus. Taip pat nuo 2022-ųjų rengiami Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, prekybos apyvarta tarp Lietuvos JAV pernai siekė 4,8 mlrd. eurų, kurioje eksportas sudarė 1,9 mlrd. eurų, o importas – 2,9 mlrd. eurų. JAV yra Lietuvos prioritetinė eksporto, inovacijų, investicijų pritraukimo, turizmo, taip pat žemės ūkio ir maisto produktų rinka.

Pasak ministerijos, pernai JAV taip pat tapo pirmąja Lietuvos partnere pagal tiesioginių investicijų dydį – Lietuvos investicijos šioje šalyje siekė 4,5 mlrd. eurų.

Tuo metu JAV investicijos Lietuvoje pernai siekė 390,8 mln. eurų – šalis tapo 16 partnere pagal tiesiogines užsienio investicijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kažkokie

dūmai be liepsnos, galimai nėra kuo pasigirti ministrei

SUSIJUSIOS NAUJIENOS