Pigių atostogų Pietų Europoje besitikintys lietuviai gali nusivilti | kl.lt

PIGIŲ ATOSTOGŲ PIETŲ EUROPOJE BESITIKINTYS LIETUVIAI GALI NUSIVILTI

  • 1

Pietų Europoje šilti orai turistus lepino jau balandžio pabaigoje, tačiau įšokti į Adrijos jūrą ir atsigaivinti nuo vasariškų karščių jie gali tik dabar. Pirmoji turistų banga sugrįžusi iš Kroatijos salų šypsosi, bet prakalbusių užsieniečių įspūdžiai ne apie užburiančius vaizdus ar naują įdegį, o apie dideles kainas.

„Labai brangu, bet buvo smagu ir verta. Tikriausiai to jie ir tikisi“, – sakė turistė iš Amerikos Nella Canningham.

Už galvų tenka susiimti ne tik turistams, bet ir nuomotojams, mat kai kurie kambariai šiemet lieka be gyventojų.

„Sunku rasti mechanizmą, kuris veiktų. Manome, kad kaina yra pagrindinė priežastis, kodėl žmonės neužsako, tačiau šiuo metu ją sumažinti sudėtinga. Galbūt išeitis būtų tam tikromis dienomis daryti nuolaidas arba suteikti papildomą vertę už tą pačią kambario kainą ir visai nemažinti dabartinių kainų“, – teigė nuomotoja.

Viešbučių ir apartamentų užimtumas Kroatijoje sumažėjo penktadaliu. Daugiausiai kambarių atšaukiama mažiems privatiems nuomotojams priklausančiuose butuose.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Bijau, kad prarasime svečius iš viduriniosios klasės, kurių dabar dauguma. Taip yra todėl, kad elgiamės taip, lyg būtume prabangi vieta, bet, deja, tokia nesame“, – baiminosi apartamentų savininkė Martina Nimac Kalcina.

Tuo tarpu, kai turistai nėra nėra patenkinti Kroatijos kainomis, vietinių jos taip pat nedžiugina. Kylant temperatūrai norisi atsigaivinti, o ledų kaušelis kainuoja nuo beveik 2 iki 3,5 euro.

„Jie neturėtų kainuoti daugiau negu 1,5 euro. Manau, kad tai būtų tinkama kaina tiek vietiniams, tiek turistams“, – įsitikinęs kroatas Marko-Tino Mimica.

Visgi, kai kurie Kroatijoje gali pasijausti turtuoliais. Kai kurie turistai teigė, kad tiek kainuojantys ledai jiems atrodo labai pigūs, palyginus su kaina jų gimtinėje.

Kroatijoje metų pradžioje įvestas euras. Tačiau ekspertai pastebi, kad panašios kainų tendencijos šiemet išsilaikys ir kitose Adrijos jūros pakrantės šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jk

EUro ivedimas salygoja kainų kilimą ir rodo kad euras faktiškai pervertintas,pagal Lietuvą tai euro ir lito santykis turejo būti1:1.deja mūsų politikieriai leido apiplešti Tautą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS