Ekonomistas kitų metų biudžeto planą pavadino kompromisiniu | kl.lt

EKONOMISTAS KITŲ METŲ BIUDŽETO PLANĄ PAVADINO KOMPROMISINIU

  • 0

Finansų ministerija trečiadienį vyriausybei pateikė parengtą 2018 metų valstybės biudžeto projektą, kurį pavadino istoriniu. Planuojama, kad biudžeto pajamos bus 9,1 mlrd. eurų, o tai reiškia, kad jis planuojamas net 6,9 proc. didesnis nei prieš metus. „Danske Bank“ vyr. Baltijos šalių ekonomistas Rokas Grajauskas kitų metų biudžeto planą vadina kompromisiniu ir apskritai žada didesnį ekonomikos augimą nei tai daro vyriausybė.

R. Grajausko teigimu, kitų metų biudžetas aiškiai orientuotas į skurdo klasę, vargingiausiai gyvenančius gyventojus. Tačiau ekonomistas plane pasigenda bendro matymo ir ilgalaikės vizijos.

„Turime problemą, kad į biudžetą surenkame labai mažai. Kalbame apie pensijų kėlimą – tai yra gerai, bet vis tiek vidutinė pensija toliau išlieka beveik tokia pati, kaip ir oficiali skurdo riba. Akivaizdu, kad net ir keliant pensijas, pensininkai ir kitąmet gyvens vargingai. Siūlyčiau orientuotis į geresnį mokesčių surinkimą, didesnę kovą su šešėline ekonomika, kuri Lietuvoje vis dar labai didelė“, – siūlo „Danske Bank“ vyr. Baltijos šalių ekonomistas.

„Valstybė esame visi mes, todėl biudžetas yra mūsų. Mes į ji sunešame mokesčius ir po to iš jo gauname paslaugas, išmokas. Jei slėpsime savo pajamas ir įnešime mažiau, akivaizdu, kad ir gausime mažiau“, – šešėlio daromą žalą pabrėžė R. Grajauskas, pridurdamas, kad kaip esminį tikslą biudžeto plane jis iškeltų ekonomikos našumo didinimą.

Išsamus ekonomisto kitų metų biudžeto įvertinimas – pokalbyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS