G. Šimkus: Vokietijos bankai galėtų didinti konkurenciją Lietuvoje | kl.lt

G. ŠIMKUS: VOKIETIJOS BANKAI GALĖTŲ DIDINTI KONKURENCIJĄ LIETUVOJE

  • 4

Vokietijos bankams Lietuvoje yra itin palankios sąlygos plėsti veiklą, teigia Lietuvos centrinio banko vadovas Gediminas Šimkus. Pasak jo, geras sąlygas bankams ir galimybę konkuruoti įrodo aukštas jau veikiančių bankų pelningumas.

„Lietuvos bankinis sektorius vis dar yra koncentruotas – vos trys didieji bankai užima didžiąją rinkos dalį. Itin aukštas jų pelningumas rodo, kad yra erdvės konkurencijai ir solidžią patirtį bei finansines galimybes turintys Vokietijos bankai tą konkurenciją galėtų sėkmingai sudaryti“, – Lietuvos banko pranešime teigė G. Šimkus.

G. Šimkus šalies bankų sektoriaus privalumus Vokietijos komercinių bankų atstovams pristatė antradienį Frankfurte prie Maino – renginyje dalyvavo daugiau nei 50 Vokietijos bankų atstovų.

Anot pranešimo, vieni geriausių rodiklių Europoje įrodo, kad Lietuva yra pasiruošusi priimti aukštą pridėtinę vertę kuriančias įmones, sudarant didesnę konkurenciją ir platesnę pasirinkimo laisvę šalies vartotojams.

Pirmadienį Varšuvoje finansų ministrė Gintarė Skaistė investuoti Lietuvoje kvietė Lenkijos bankus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Surskis

Įdomu, ar vokiečių bankai Lietuvoje kaip ir skandinavų bankai uždarbiaus, susirinkdami pinigus nuo studentų ir pensininkų?

Anonimas

Butu labai gerai jeigu ateitu bent 3-5 nauji bankai pvz is Vokietijos,Olandijos,Ispanijos,Prancuzijos ir Lenkijos

Lietuvoje

konkurencija!? Juokingi nebukite! Kartelis - taip. Visose srityse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS