G. Skaistė – apie Lietuvos ambicijas ir planus energetikos sektoriuje | kl.lt

G. SKAISTĖ – APIE LIETUVOS AMBICIJAS IR PLANUS ENERGETIKOS SEKTORIUJE

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad nacionalinėje klimato kaitos valdymo darbotvarkėje Lietuva yra nusimačiusi įvairius tikslus, iš kurių vienas pagrindinių – kad iki 2030 m. atsinaujinantys energijos šaltiniai sudarytų 100 proc. viso galutinio elektros suvartojimo.

„Energetikos sektoriuje Lietuva turi tikslą, kad iki 2030 m. atsinaujinantys energijos šaltiniai sudarytų 100 proc. viso galutinio elektros suvartojimo. Šis tikslas buvo pakeistas po energetinės krizės, kuri įvyko prasidėjus karui Ukrainoje“, – šią savaitę „Rockit Vilnius“ tvarumo forume „Žaliųjų finansų ekosistemos puoselėjimas siekiant tvaraus verslo augimo“ sakė G. Skaistė.

„Taip pat siekiama 100 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją iki 2050 m.“, – pažymėjo ji.

„Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis yra teigęs, kad Lietuva 2030 m. turėtų būti elektros eksportuotoja.

Prognozuojama, kad ateityje elektrifikuojant pramonę, transportą ir kt. sektorius, Lietuvoje bus suvartojama maždaug dvigubai daugiau elektros nei šiuo metu, 2050 m. – 70 TWh.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Bus jūroje tiesiai Palangoje vėjo jėgainės

Nekilnojamas turtas jau dabar bevertis Palangoje, nuo tų jėgainių ir taip itin ligoti Palangos naujieji gyventojai kur įsikėlė nuo 2020 ir ypač 2022 m susibaigs galutinai. Mirs lėta kankinančia mirtimi, išvažiuot kitur neturės už ką. Mes kitose vietose nuo Palangis gausim pigią elektrą, iš kurorto teliks pigus išsigimysių žydų bordelis. Viskas bus kaip priklauso. Kaip nusipelnė, taip ir gaus.

Visiškai nekompetentiški imasi

spręsti gyvybiškai svarbių problemų Lietuvoje. Dešimtis metų buvo dedamos pastangos vystyti įvairiapusius ryšius su Kinija. Atėjusi nekompetinga valdžia vienu smūgiu sunaikino visą įdirbį ir pasuko politiką Kinijos atžvilgiu 180 laipsnių kampu. Energetikos srityje toliau tęsiama nekompetetingų kliedėjimų kampanija - neturint tinkamų elektros tinklų žadama, kad Lietuvoje bus pasiektas atsinaujinančios elektros perteklius, bet nekalbama, kad tai Lietuvos gyventojams kainuos brangiausiai pasaulyje. Tegyvuoja nekompetencija!!!!!!!!

Jei tauta

butu ne myzniu,tai jus,planuotojai - suktumete generatorius,raginami bizunu per nugaras,iki kol padvestumete savo kruvinose ismatose! Ir tai dar neatpirktumete to,ka padarete zmonems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS