Išmoką savarankiškai dirbantiems asmenims siūloma dvigubinti | kl.lt

IŠMOKĄ SAVARANKIŠKAI DIRBANTIEMS ASMENIMS SIŪLOMA DVIGUBINTI

Savarankiškai dirbantiems asmenims numatytą 257 eurų subsidiją socialdemokratai siūlo dvigubinti ir jos mokėjimą pratęsti dar du mėnesius pasibaigus karantinui.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narė Rasa Budbergytė teigia, kad prieš Velykas startavę pirmi subsidijų mokėjimai savarankiškai dirbantiems asmenims yra nepakankami.

„Žmonėms, kurių veikla nutrūko, pinigų reikia čia ir dabar. Dabar jie yra gavę tik apie 130 eurų už kovą, o 257 eurų subsidija juos pasieks gegužę. Ši parama nebus veiksminga, jeigu jos nepadvigubinsime. Be to, jos mokėjimą reikia pratęsti dar bent keliems mėnesiams po karantino“, – sako R. Budbergytė.

Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė pabrėžia, kad būtina didinti ne vien subsidiją.

„Privalomojo sveikatos draudimo įmokas valstybė savarankiškai dirbantiesiems taip pat galėtų kompensuoti. Tiesa, paramą gaunančių ratą reikia peržiūrėti, nesivadovauti vien biurokratinėmis procedūromis. Subsidiją turi gauti tie, kuriems labiausiai dabar jos reikia“, – vertina R. Budbergytė.

Beveik 57 tūkst. savarankiškai dirbančių asmenų iki trečiadienio kreipėsi dėl išmokos, 47 tūkst. iš jų subsidiją gavo, nurodo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ale manikiurcike

Ponai,per pavydą patys savo šūdu apsitaškysit sprogę. Ne visi mokesčių nemoka ir nereikia palei vieną kurpalį matuot. Kita vertus,jeigu taip užkliūva,ko nekeičiat profesijos,tada ir Jums viskas iš dangaus kris,tik susirinkti bereiks.

jkl

Susiformina puse etato,i kasa musa kas 10 ta arba visai nemusa,o ismoku reikalauja ,tai kiek jie mokesciu sumokejo ,kad reikalauja ,kaip ir manikiurscikes 2eu. i kasa kiti i kisene vel nuskriaustieji, juokinga be galo ,tegul is santaupu gyvena..o tai pralaksto pinigus po kurortus,keliones ir vel verkia priveze uzkrato..

Nieko sau ...

kas per dosnumas .. aš nesutinku , korona puolė mus visus , todėl prastai visiems . Aš gyvenu iš santaupų ir labai kukliai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS