K. Navickas apie lenkų ūkininkų protestą: daugiau naudos galiu duoti dirbdamas iš kabineto | kl.lt

K. NAVICKAS APIE LENKŲ ŪKININKŲ PROTESTĄ: DAUGIAU NAUDOS GALIU DUOTI DIRBDAMAS IŠ KABINETO

Lenkijos ūkininkams penktadienį pradėjus iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako šiuo metu nematantis poreikio vykti į protestų vietą. Jo teigimu, daugiau naudos jis gali duoti dirbdamas iš kabineto.

Ministro teigimu, į Lenkijos ir Lietuvos pasienį yra išvykęs ministerijos kancleris. 

„Kaip sakiau, poreikio tokio (vykti į pasienį – BNS) nėra. Šiandien kalbėjau, klausiau ir Lenkijos kolegos, tai irgi kol kas neketina važiuoti. Bet mes esame pasirengime, dirbame čia ir manau, kad daugiau naudos ir poveikio yra, kai aš galiu dirbti iš kabineto, nes turiu priemones ir personalą, kuris gali padėti greitai parengti vieną ar kitą sprendimą“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė K. Navickas.

„Važiuosiu, jei bus poreikis, dabar tokio poreikio nėra“, – teigė ministras, paklaustas, ar į pasienį jis neketina vykti per artimiausią savaitę – tokia planuojama akcijos trukmė.

K. Navickas teigė, jog Lietuva atsakingai vertina ūkininkų priekaištus ir pastabas dėl ukrainietiškų grūdų judėjimo, tačiau sakė, kad faktų apie į Lenkiją iš Lietuvos galimai grįžtančią ukrainietišką žemės ūkio produkciją nėra.

„Kol mes neturime faktų arba (prielaidų – BNS) galimai neteisėtiems veiksmams, mes negalime šito dalyko komentuoti. Viskas, kas vyksta, vyksta normalios, legalios prekybos apimtyse“, – kalbėjo ministras.

Remdamasis Muitinės duomenimis, K. Navickas teigė, kad nuo pernai spalio, kai Lenkijoje prasidėjo ūkininkų protestai, ukrainietiškos kilmės grūdų įvežimas į Lietuvą gerokai sumažėjo.

Tuo metu pernai, pasak jo, iš Lenkijos į Lietuvą buvo įvežta apie 70 tūkst. tonų grūdų, iš Lietuvos į Lenkiją išvežta apie 30 tūkst. tonų.  

„Matosi, kad balansas yra Lenkijos pusėje. Taigi, racionalių dalykų, kuriuos galėtume šiandien imti ir spręsti, mes nematome“, – teigė žemės ūkio ministras.

Nepasiekę susitarimo su premjeru Donaldu Tusku, Lenkijos ūkininkai nuo penktadienio ketina iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje. Ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu savaitę jie žada tikrinti, ką iš Lietuvos į Lenkiją veža vilkikai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kabinetas

kad ir isvis nedirbtu, nieks net nepastebetu

Anonimas

Dukele 2 ! tiek tas tiek tas GLUSAI

lenkai nedurni --teisingai daro

nes lietuvos perrvezejai su furom ir ukrainieciu vairuotojais , veza grudis is ukrainos y lietuva --Lietuvoj [ a lia navickai] dokumetus pertvarko kaip kad tie grudai yra is ES saliu ir veza atgalios y Lenkija jau kaip ES grudus uz zymiai didesne kaina] todel lenkai ir uzblokavo pasienio kelius furoms su grudais ir kita ukru produkcija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS