Medikus užvers privalomomis deklaracijomis? | kl.lt

MEDIKUS UŽVERS PRIVALOMOMIS DEKLARACIJOMIS?

  • 1

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma išplėsti privačius interesus deklaruojančių asmenų sąrašą.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma išplėsti privačius interesus deklaruojančių asmenų sąrašą.

Už teisės akto pakeitimus balsavo 60 Seimo narių, prieš – 1, susilaikė 24 parlamentarai. Tam, kad naujos nuostatos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Pagal projektą, privačius interesus privalėtų deklaruoti gydytojai, odontologai ir farmacijos specialistai, dirbantys biudžetinėse ir viešosiose įstaigose, kurių savininkė yra valstybė ar savivaldybė, taip pat Privalomojo sveikatos draudimo tarybos ir ministerijų kolegijų nariai.

Taip pat numatoma išplėsti sąrašą asmenų, kurių privačių interesų deklaracijų duomenys būtų vieši ir skelbiami Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos interneto svetainėje.

Viešai būtų skelbiami valstybės ir savivaldybių įmonių, biudžetinių įstaigų vadovų, viešųjų įstaigų ir asociacijų, kurios gauna lėšų iš biudžeto, Lietuvos banko darbuotojų, turinčių viešojo administravimo įgaliojimus, taip pat jau minėtų biudžetinėse įstaigose dirbančių medikų interesų deklaracijos duomenys.

Šiuo metu viešai skelbiamos yra valstybės politikų, pareigūnų, teisėjų, politinių partijų vadovų, valstybės ar savivaldybių institucijų vadovų, politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojų ir karjeros valstybės tarnautojų, einančių institucijų ar įstaigų struktūrinių padalinių vadovų pareigas, deklaracijos.

Pratęstas tyrimas dėl ministerijos nepanaikintų protekcijų sveikatos rinkoje

Konkurencijos taryba tęsia tyrimą dėl galimai nepanaikintų Sveikatos apsaugos ministerijos protekcijų sveikatos rinkoje.

Pernai vasarį pradėtą tyrimą Konkurencijos taryba pratęsė šių metų balandžio 15 dieną.

Tyrimą taryba nutarė pradėti, kad įvertintų, ar pakeista leidimų gydymo įstaigoms išdavimo tvarka, kai šios siekia pradėti teikti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) apmokamas stacionarines paslaugas. Konkurencijos taryba vasarį tvirtino, kad yra pagrindo tvirtinti, jog įpareigojimas Sveikatos apsaugos ministerijai pakeisti leidimų išdavimo tvarką nebuvo tinkamai įvykdytas.

Konkurencijos taryba 2012-ųjų spalį paskelbtu nutarimu pripažino, kad Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinta leidimų išdavimo tvarka apribojo konkurenciją. Ši tvarka numatė, jog leidimas gydymo įstaigai pradėti teikti iš PSDF apmokamas stacionarines paslaugas gali būti neišduodamas, jeigu kitos gydymo įstaigos, jau teikiančios analogiškas iš PSDF apmokamas paslaugas, sutinka padidinti teikiamų paslaugų apimtis.

Konkurencijos taryba pripažino, kad tokia tvarka, kai gydymo įstaigų galimybės pradėti teikti iš PSDF apmokamas stacionarines paslaugas priklauso nuo tokias pat paslaugas jau teikiančių gydymo įstaigų „nuomonės“, riboja konkurenciją.

Sveikatos apsaugos ministerija anksčiau skelbė, kad Konkurencijos tarybos išvadą apskundė teismui, tačiau pavedė Valstybinei ligonių kasai parengti kelių Konkurencijos tarybos sukritikuotų ministro patvirtintos tvarkos punktų pakeitimus, tarp jų - ir nuostatas dėl to, kad leidimas teikti valstybės finansuojamas paslaugas gali būti neišduodamas, jeigu kitos tokias pat paslaugas jau teikiančios ligoninės sutinka padidinti jų apimtis.

Konkurencijos taryba tyrimą atliko gavusi Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos skundą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taigi taigi

Neblogai būtų dar ir kasos aparačiukus prie kišenių prisiūti, kad deklaracijos būtų tikslesnės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS