Nepriklausomiems tiekėjams siūloma leisti vienašališkai mažinti elektros kainas | kl.lt

NEPRIKLAUSOMIEMS TIEKĖJAMS SIŪLOMA LEISTI VIENAŠALIŠKAI MAŽINTI ELEKTROS KAINAS

Seimo Ekonomikos komitete dirbantys parlamentarai siūlo leisti nepriklausomiems tiekėjams vienašališkai pakeisti sutarties sąlygas ir sumažinti elektros kainą vartotojams.

Elektros energetikos įstatymo pataisos iniciatoriai sako, kad ji būtų naudinga ir nepriklausomiems tiekėjams, nes jiems reikėtų mažiau resursų raginant vartotojus pasikeisti elektros tiekimo sutartis. 

Pataisą teikia Ekonomikos komiteto pirmininkas konservatorius Kazys Starkevičius, to paties komiteto nariai konservatoriai Paulius Saudargas, Mindaugas Skritulskas ir Andrius Kupčinskas, „laisvietė“ Ieva Pakarklytė, liberalas Andrius Bagdonas  ir opozicijai priklausantys Jonas Pinskus, Lukas Savickas, Laima Mogenienė.  

Parlamentarai sako, kad ne visi gyventojai pasinaudoja nepriklausomų tiekėjų raginimais perrašyti sutartis, pasirenkant palankesnes kainas ir todėl už elektrą permoka.

Dabar bet koks energijos tiekėjo siūlomas sutarties sąlygų pakeitimas galimas tik esant vartotojo sutikimui.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

PADEKOKITE SKVERNELIUI

Kokie jie ten nepriklausomi elektros tiekejai....? Jie elektros negamina. Ir durniui turi buti aisku, ar privatininkas ir akcininkas nores mazinti kainas. Juk pelnas SVARBIAUSIA !

Elektrumas

Prajuokino klounai isejau is ignicio i elektruma pries tai ignicio prasaiau sumazinti kainas iki elektrumo ar panasaus lygio ne sako tu sutarti tokiom kainom pasirasei iki 2025 tai ir mokek...

Nereikia kabinti makaronų

Kai mažinti kainas, tai reikia vartotojų sutikimo, o kai jas didinti, tai vartotojų sutikimo nereikia ar ne? Kai man cgates ir telia didino kainas, tai tikrai neatsiklausė manęs vartotojo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS