Nori ilginti bandomąjį laikotarpį vadovams | kl.lt

NORI ILGINTI BANDOMĄJĮ LAIKOTARPĮ VADOVAMS

  • 13

Naujame darbe siekiantiems vadovo pozicijų gali tekti susidurti su naujais iššūkiais. Investuotojų forumas siūlo pailginti bandomąjį laikotarpį.

Tad į vadovo poziciją besitaikantiems savo vertę įrodinėti tektų ne tris, o šešis mėnesius, plačiau praneša LNK.

Penkios vadovaujančios pozicijos per 18 metų, o dabar jau šešta. Antanas sukaupė tikrai įspūdingą vadovavimo patirtį ir gali pamokyti ne vieną.

„Jeigu yra paliekama klaustukų jūra ir nėra aiškumo, kur judėti, kaip judėti, kodėl darbuotojas turi daryti tam tikrus darbus, tai jis ne visada yra sėkmingas“, – pasakojo  „Solitek“ vyriausias veiklos vadovas Antanas Mankauskas.

Tačiau pasakoja, kad ir pats keisdamas darbus, ne kartą jautėsi neužtikrintas, o ypač iššūkių netrūkų per bandomuosius laikotarpius.

„Nežinojau, ar gerai darau. Bet kadangi nebuvo neigiamų atsiliepimų iš vadovų, tai priėmiau sprendimą pats viduje“, – sakė jis.

Nuo mėnesio iki trijų bandomąjį laikotarpį išbūti teko visiems, tačiau investuotojų forumas mano, kad ne visiems pakanka 3 mėnesių ir siūlo nustatyti ilgesnį, 6 mėnesių bandomąjį laikotarpį vadovo pozicijai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Sąmoningai mąstantis darbdavys ir darbuotojas neturėtų to bijoti. Jei kalbėčiau  iš darbuotojo pozicijos, tai mano tikslas turėtų būti suprasti, ką aš per tą bandomąjį laikotarpį turiu išmokti, duoti įmonei ir kaip save realizuoti, taip pat ir darbdavį pažinti“ , – kalbėjo ekspertas.

„3 mėnesiai yra pakankamas laikas nuspręsti tiek vieniems, tiek kitiems ar tinka. Negi per 6 mėnesius sužinosi daugiau, nei per 3 mėnesius?,“  – kalbėjo praeivis.

Investuotojų forumas turi ne vieną argumentą. Taip būtų kuriama didesnė konkurencija. Be to tikina, kad 3 mėnesių nepakaks vadovo savybėms įvertinti.

„Ar žmogus sugeba bendrauti, ar sugeba suburti kolektyvą, ar turi lyderystės įgūdžių. Matome, kad kartais ir tų 3 mėnesių mažai“ , – pasisakė „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Toks siūlymas tinka ne visiems. Štai, profsąjungų atstovai tai laiko diskriminacija.

„Darbuotojas neturi visų garantijų tuo metu, kokias turi su normalia, įsigaliojusia sutartimi. Norint imti būsto paskolą, bankas įtariai žiūri, kol esi bandomajame laikotarpyje“, – kalbėjo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

Profsąjungos įsitikinusios, jau ir dabar galima išbandyti vadovus ilgiau, sudarant terminuotas darbo sutartis. O 18 metus vadovaujantis Antanas tikina, kad 3 mėnesių visiškai pakanka.

„Daugiau patirties turintiems vadovams ir turintiems šeimą, įsipareigojimus svarbu turėti aiškumą į priekį. Tada gali susikoncentruoti į darbą, o ne galvoti, ar pavyks, ar ne“ , – kalbėjo Antanas.

Pataisomis taip pat norima uždrausti pavaldiniui sudarant darbo sutartį įsidarbinti kitur, o pažeidus šią sąlygą darbo sutartį nutraukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

maniau kad nurimo

bet ne vis lenda su gaujos zakazais i eteri' seniai prie sienos turėjo but pasatyta sykiu su vagiais katriem tarnauja

slusnio aukletinis

pedofilu globeja bartoskes teta be skrupulu

Agė

Ką ten dar aiškinti bus kam, geriau galvotų ką daryti kad nebūtų tokiai išpurtusi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS