Seimas linkęs pripažinti elektros tinklų Panevėžys–Darbėnai sujungimą svarbiu projektu | kl.lt

SEIMAS LINKĘS PRIPAŽINTI ELEKTROS TINKLŲ PANEVĖŽYS–DARBĖNAI SUJUNGIMĄ SVARBIU PROJEKTU

Seime skinasi kelią pataisos, kuriomis siūloma ypatingos valstybinės svarbos projektu pripažinti elektros tinklų nuo Panevėžio iki Darbėnų sujungimą. 

Seimas antradienį po svarstymo pritarė nutarimo projektui dėl Šiaurės vakarų ir rytų elektros perdavimo tinklų sujungimo, kurį siekiama pripažinti ypatingos valstybinės svarbos: už balsavo 93 Seimo nariai, prieš buvo vienas ir penki susilaikė.

Dėl to Seime dar laukia galutinis balsavimas.   

Seimo Audito komitete dirbantis Artūras Skardžius priekaištavo, kad dėl projekto įgyvendinimo bus nusavinta ne vienas šimtas hektarų privačios žemės ir už ją nebus teisingai atlyginta.

„Žmonės turi gauti tinkamas kompensacijas“, – teigė A. Skardžius.

Energetikos ministras Dainius Kreivys pristatydamas projektą anksčiau teigė, kad juo bus pradėtas naujas elektros perdavimo tinklo plėtros etapas: papildomomis naujomis perdavimo sistemos linijomis bus sujungta rytinė ir vakarinė Lietuvos elektros energetikos sistemos dalys nuo Panevėžio iki Darbėnų.

Energetikos viceministrės Ingos Žilienės skaičiavimais, projekto įgyvendinimas kainuos apie 270 mln. eurų.

Projektą sudaro trijų po 330 kilovoltų (kV) linijos Darbėnai–Varduva–Mūša, Panevėžys–Mūša ir transformatorių pastotės „Varduva“ statybos.

Užbaigti Lietuvos šiaurės vakarų ir rytų elektros perdavimo tinklų sujungimą planuojama iki 2034-ųjų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

D.

O seniau lietuviai sakydavo, kad ant "paLINKUSIO medelio visos ožkos m...yža"... Jei "Seimas LINKĘS", tai kaip su juo ?.. -:))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS