Seimas nesutiko sugriežtinti prekybos stipriu alumi | kl.lt

SEIMAS NESUTIKO SUGRIEŽTINTI PREKYBOS STIPRIU ALUMI

Seimas nesutiko imtis pataisų, kuriomis būtų sugriežtinta prekyba stipriu alumi, išpilstytu į plastiko tarą.

Už tai, kad Seimas imtųsi pataisų svarstymo, ketvirtadienį balsavo 14, prieš - 43, o susilaikė 27 Seimo nariai. Vėliau 49 balsais Seimas pataisas iš viso atmetė, nors 32 parlamentarai siūlė jas tobulinti.

„Mes turime problemą su pačiu stipriausiu alumi - jo yra daug ir jo tara yra didelė“, - teigė jų iniciatorius Sveikatos reikalų komiteto narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

Socialdemokratas Artūras Skardžius prognozavo, kad  pataisos būtų socialiai naudingos: „Socialinė nauda - prieinamumo mažinimas“.

Jei pataisos būtų priimtos, negalima būtų parduoti stipresnio nei 7,5 laipsnio alaus, fermentuotų gėrimų bei alkoholinių kokteilių, išpilstytų į didesnę negu 0,2 litro tarą, nuo 7 iki 7,5 laipsnio - 0,25 litro, 6,5-7 laipsnio - 0,3 litro, 6-6,5 laipsnio - 0,35 litro, o iki 6 laipsnių - 0,5 litro.

Draudimai nebūtų taikomi stiklinei, keraminei, medinei ir metalinei tarai.

Sveikatos reikalų komiteto narys Antanas Matulas įspėjo, kad tokių pataisų „verslui nebus įmanoma realizuoti“, tuo tarpu konservatorė Irena Degutienė pasiūlė uždrausti „į majonezo dydžio indelius išpilstytos degtinės prekybą“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė:

Nu aš pradejau gerti degtine parvežta iš Vokietijos. Važinėja kaimynas fūristas du kart į mėnesi į Vokietiją. Tai jam pargabenti ne problema. Kaina yra 5 eurai 0,7 talpa 37.5 laipsniu stiprumo. Tai yra dvigubai pigiau nei Lietuvoje. PENKI eurai. Parvežė dėžę- šeši buteliai po 5 eurus. Mėnesiui užteks... Reikės vėl užsakyti. Nu kad nesibaigtų. O ką gale metų. Mane karbauskiai paskaičius kaip mažiau alkoholio vartojanti? Nu nesvarbu - bet akcizo tai nesurinksit... MULKIAI

Ot

Spirituotas alus - ne alus, spirituotas vynas - ne vynas, pepsi ir koka ne limonadai! Visus tuos birzgalus reikėtų ne maisto prekių, o ūkinių prekių parduotuvėse pardavinėti, kaip valiklius ar ploviklius. Keista, kad žmonės visa tai į gerklę pila.

Tai jau taip

Jei karbaucveryginiai iš tikrųjų norėtų mažinti alkoholizmą, tai pradėtų būtent nuo stipraus spirituoto alaus ir vyno bei alaus bambaliuose uždraudimo, o ne nuo bandymo sugrūsti visą alkoholį į spectaškus. Kažkodėl panašu, kad jiems rūpi ne girtuoklius tramdyti, bet atiduoti visą prekybą alkoholiu į vienas (įdomu kieno?) rankas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS