Seimo komitetai pradeda 2024 metų biudžeto projekto svarstymus | kl.lt

SEIMO KOMITETAI PRADEDA 2024 METŲ BIUDŽETO PROJEKTO SVARSTYMUS

Seimo komitetai ir komisijos antradienį pradeda 2024 metų biudžeto projekto svarstymus.

Pirmasis antradienį sprendimą ketina priimti Seimo Ekonomikos komitetas, kuruojantis, ekonomikos, infrastruktūros, susisiekimo, energetikos sektorius. 

Kaip BNS teigė komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius, komitetas pirmadienio pavakarę buvo gavęs tik du pasiūlymus dėl papildomų lėšų: asociacija „Lietuvos keliai“ prašo 217 mln. eurų didinti finansavimą keliams, o Vidaus vandens kelių direkcija – 60 mln. eurų valstybės garantijos Europos investicijų bankui (EIB), iš kurio nori skolintis šešiems elektra varomiems laivams, baržų ir kranto infrastruktūrai.

„Siūlysime pagrindiniam Biudžeto ir finansų komitetui įvertinti“, – BNS teigė K. Starkevičius.

„Dėl kelių tegu ieško, nuo ko nuimti ir pridėti. Bet įvardinsime, kad pati Susisiekimo ministerija neišnaudojo visų galimybių, pavyzdžiui, privačių lėšų pritraukimo, koncesijų. Tie dalykai per tuos metus nebuvo naudojami, kurie galėtų atlaisvinti pinigus einamiesiems kelių reikalams – priežiūrai, remontui“, – pridūrė komiteto vadovas.

Trečiadienį biudžeto projektą svarstys Nacionalinio saugumo ir gynybos, Socialinių reikalų ir darbo, Sveikatos reikalų bei Aplinkos apsaugos komitetai, taip pat Jaunimo ir sporto reikalų komisija.

Biudžeto ir finansų komitetas projektą svarstys paskutinis – įvertins visų kitų komitetų ir Seimo narių siūlymus. Tada dokumentą svarstys Seimas.   

Lapkričio 14-ąją numatytas pirmasis biudžeto projekto svarstymas, lapkričio 23-ąją – antrasis, o jį priimti numatoma gruodžio 5-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

koks dar

biudzetas,skaiciukai ant popieriaus ir viskas jo nera ,kaip ir bankuose grynuju ,tik skaiciai popieriuose ir ,tuscios indelininku saskaitos ,kurios se net 10% nera grinuju,visur tik skaiciukai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS