Šiemet kelionių į Turkiją sezonas prasidėjo anksti | kl.lt

ŠIEMET KELIONIŲ Į TURKIJĄ SEZONAS PRASIDĖJO ANKSTI

Šiais metais kelionių į Turkiją sezonas prasidėjo labai anksti, todėl daug lietuvių ten švęs Velykas ir kartu atostogaus kartu su vaikais, kurių mokyklose atostogos, sako Lietuvos turizmo rūmų prezidentė.

Žydrės Gavelienės teigimu, kelionės į Turkiją vis ankstėja, nes jau nebe pirmus metus žmonės nori pradėti anksčiau atostogauti. 

„Jau eilę metų matome, kad žmonės nori pradėti anksčiau atostogauti. Į Egiptą (dėl įvykių Gazos Ruože – BNS) dar dalis lietuvių bijo važiuoti arba privengia šiuo metu, todėl kelionių organizatoriai aktyviau siūlo Turkijos variantą, kur geras oras. Nes yra žmonių segmentas, kuris įpratęs imti atostogas per Velykas, todėl pasiūlyta Turkija“, – BNS teigė Ž. Gavelienė.  

„Per Velykas išvykti į Turkiją yra tikrai labai nemažai variantų – ir trijų dienų, ir penkių, ir savaitės atostogoms. Infrastruktūra puikiai tinkanti: visus metus dirbantys viešbučiai turi ir personalą, ir pramogų, ir virtuvę, yra šildomi baseinai. Tikrai tie, kas nori komforto ir saulės, pasirinko Turkiją“, – pridūrė ji.   

Norintys pažinti svetimus kraštus, anot Ž. Gavelienės, renkasi Šri Lanką, kur šiemet pirmą kartą galima nuskristi tiesiogiai.

„Tie, kurie nori pažinti, renkasi Šri Lanką, nes tiesioginių skrydžių niekada į šią šalį iš Lietuvos nebuvo. Šie metai yra pirmieji. Norintys pažinti šį egzotinį kraštą, renkasi savaitės kelionę po Velykų. Lėktuvas puikiai pildosi“, – teigė turizmo rūmų vadovė. 

Pasak Ž. Gavelienės, per Velykas lietuviai dar ieško poilsinių kelionių ten, kur šilta, nes tokiu laiku Lietuvoje paprastai būna vėsu. Tačiau dalis nori ir paskutinį kartą paslidinėti, todėl vyksta į slidinėjimo kurortus.

„Žmonės ieško saulės, todėl ir važiuoja ten, kur ja gali pasilepinti. Viena dalis skrenda atostogauti ten, kur vykdomi tiesioginiai skrydžiai – į Atlanto vandenyno salas – Kanarus ir Madeirą, į Egiptą tradiciškai“, – sakė Lietuvos turizmo rūmų prezidentė.

„Aišku, yra ir tokių, kurie suka į šiaurę, nes Laplandijoje dabar puikus slidinėjimo metas. Visas balandžio mėnuo dar“, – pabrėžė Ž. Gavelienė. 

Pasak jos, atostogautojai į kelionę linkę išvykti kuo anksčiau – pirmą Velykų dieną. 

„Žmonės gal ir pageidautų išvykti pirmą Velykų dieną, po Velykų pusryčių ar pietų, tačiau mes tokių patogių reisų negalime pasiūlyti. Bet jeigu yra pasirinkimas, išvykti renkamasi kuo anksčiau“, – teigė Ž. Gavelienė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Putin

Huilo

Nu na

Trys dienos ir dvi d skrydziai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS