Skelbime – buto nuoma už mažą kainą: susiviliojusiems gali tekti įklimpti į nuostolius | kl.lt

SKELBIME – BUTO NUOMA UŽ MAŽĄ KAINĄ: SUSIVILIOJUSIEMS GALI TEKTI ĮKLIMPTI Į NUOSTOLIUS

  • 3

Nuomos kainos – didelės, būsto pasiūla – maža, todėl pamatę gerą pasiūlymą gyventojai skuba jį rezervuoti sumokėdami avansą. Per skubėjimą ir iš baimės, kad kas kitas nenugvelbtų gero pasiūlymo susimoka net buto neapžiūrėję, o paskui pasirodo, kad ten buvo sukčių skelbimas, praneša LNK.

Plačiau papasakojo nekilnojamojo turto ekspertas Marius Čiulada.

– Kokie ženklai, kad skelbimas netikras?

– Pats pirmas ženklas yra neadekvačiai maža kaina. Jei pasiūlymas atrodo kaip iš pasakos, o kaina labai maža, reikėtų jį atsargiai vertinti, kaip žinome – stebuklų nebūna. Visada reikia įsitikinti, kad bendrauji su būsto savininku ar jo įgaliotu atstovu ir pinigus mokėti tik tada, kai pasirašai sutartį. Negalima mokėti iš anksto. Kiekvieną rudenį atsiranda piktavalių, kurie nori pasipelnyti iš patiklių, jaunų žmonių. Jų veikla nėra visiškai teisėta, žaloja visos rinkos reputaciją. Tie atvejai nuskamba labai garsiai ir kenkia.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Paskambinus pagal skelbimą, savininkas sako, kad dar dešimt žmonių laukia ir kad jei nepervesi pinigų, pasiūlymas nuplauks. Kaip įsitikinti, kad tikrai kalbi su būsto savininku?

– Reikia paprašyti parodyti įrodančius dokumentus. Nuoma yra komerciniai santykiai. Nėra nieko baisaus paprašyti to dokumento, net jei labai skubama, juk kalbame apie pinigus. Po to žmonės gailisi ir ieško teisybės, kur visi galai jau paskendę.

– Kaip orientuotis Vilniaus nuomos kainose?

– Tipinė vieno kambario buto nuoma neturėtų būti mažiau nei kokie 300-400 eurų ir ne daugiau kokių 400 eurų. Jei tai yra dviejų kambarių butas, kaina prasidės nuo 400 eurų, gali siekti ir 800 eurų. Trijų kambarių buto kaina dažniausiai prasidės nuo 600 eurų. Kainos yra pakilusios, tačiau padidėjo ir pasiūla. Didžiausiame skelbimų portale Vilniuje randame apie 2 tūkst. nuomojamų butų skelbimų. Ruduo tikrai aktyvus, tiek nuomotojų daugiausiai, tiek nuomininkų. Esame paskaičiavę, kad per rugpjūčio, rugsėjo, spalio mėnesius sudaroma pusė nuomos sandorių. Tiek nuomotojai stengiasi būti rinkoje tuo metu, tiek nuomininkai šiuo metu yra patys aktyviausi. Šiais mėnesiais nuomos rinka labai gyva. Rekomenduojame jauniems žmonėms nevengti tėvų ar vyresnių artimųjų pagalbos, kurie turi daugiau gyvenimiškos patirties. Nuoma toks subjektyvus dalykas. Dažnai nuomotojas apie nuomininką sprendžia pirmo susitikimo metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomininkas

Nuomuojames už 200eu, kai kainos virš 400eu. Džiaugiamės, kad dar yra žmonių, kuriem ne tik pinigai galvoj

Ramus

Tuscias straipsnis. Daug zodziu apie nieka. Jei praso is anksto avanso pasiunti noretoja link horizonto ir tvarka.

nenori nuomotis

imk paskola...a gerove padarys viska ka ir elektrikai aferistai ir siuksliu mafija ir busto prieziuros kontoros ir visis visi tikrintojai ir kontrolieriai gyvens jusus saskaita...jus dar busto neturesit tik planuojat statybas a paskola jau tiksi ir draudimai tiksi ir papildomi mokesciai kapsi islaidos...ir netik kapsi a tiesiog bega upeliu ir draudimai ir tikrintojai ir kontrolieriai ir staybininkai aferiugos rankytemis trina.... ir viskas padaryta taip ka GHEROVE jus i kapa nuvarytu greit ir efektyviai pinigeli ismust ir liksit ir biedana ir skolinga visiems .... nenorit gyvent kaip zmones nu imkit paskola i gyvenkit skolingi savo GHEROVEJE...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS