VERT: vartotojai pernai už šilumos energiją sumokėjo mažiau | kl.lt

VERT: VARTOTOJAI PERNAI UŽ ŠILUMOS ENERGIJĄ SUMOKĖJO MAŽIAU

Dėl konkurencijos šilumos aukcionuose praėjusiais metais vartotojai už šilumos energiją sumokėjo 10,7 mln. eurų mažiau, palyginti su situacija, jei nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG) šilumos aukcionuose šilumą būtų pardavę už maksimalią galimą kainą, teigiama Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) parengtoje 2019 metų NŠG gaminamos šilumos rinkos apžvalgoje.

Taryba nurodo, kad 2019 metais svertinė nereguliuojamų nepriklausomų šilumos gamintojų parduotos šilumos kaina buvo 2,76 cento už kilovatvalandę (kWh), arba 5,1 proc. didesnė nei reguliuojamų nepriklausomų šilumos gamintojų (2,63 cento už kWh). Preliminariais skaičiavimais, jeigu visi nepriklausomi gamintojai būtų reguliuojami, 2019 metais šilumos vartotojai už šilumą būtų sumokėję apie 1,9 mln. eurų mažiau.

Lietuvoje veiklą vykdo 44 nepriklausomi šilumos gamintojai, iš jų 27 reguliuojami (taikoma reguliuojama kainodara) ir 17 – nereguliuojamų.

Nepriklausomų šilumos gamintojų eksploatuojamų katilinių galia 2019 metais siekia 716,37 megavato (MW), kai 2018 metų gale – 1886,49 MW), didžiausias šilumos kiekis – 88,6 proc. – pagamintas iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na

Idiotiskas antrastis! Taigi salcio visa ziema,a ne buvo Ir kas cia per stebuklas??? maziau mokejom? Biznieriai centukus atmete ir tiek...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS