VSAT: pasienyje su Baltarusija nuo kovo pradžios smarkiai sutrumpėjo vilkikų eilės | kl.lt

VSAT: PASIENYJE SU BALTARUSIJA NUO KOVO PRADŽIOS SMARKIAI SUTRUMPĖJO VILKIKŲ EILĖS

Nuo kovo pradžios, kai Lietuva uždarė dar du pasienio punktus su Baltarusija, likusiuose dviejuose punktuose smarkiai sutrumpėjo vilkikų eilės, rodo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenys.

Pasak tarnybos atstovo Giedriaus Mišučio, šiuo metu vilkikų srautai Medininkų ir Šalčininkų punktuose yra panašūs į buvusius prieš uždarant Lavoriškių ir Raigardo punktus.

„Akivaizdu, kad yra mažesnis srautas, nes punktų (Medininkų ir Šalčininkų – BNS) pralaidumas faktiškai yra labai panašus“, – BNS antradienį teigė G. Mišutis.

Jo teigimu, antradienį 8 val. ryto Medininkuose laukė 52 vilkikai, jų laukimo laikas – apie 6 valandos. Lengviesiems automobiliams, kurių buvo apie 80, čia tenka laukti apie 8 valandas.

Tuo metu Šalčininkuose laukė 175 vilkikai, jiems laukti teks 18 valandų. Lengvieji automobiliai čia turi laukti apie 14 val., eilėje yra apie 140 automobilių.

Kovo pradžioje uždarius Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, pirmąją savaitę vilkikų eilės Medininkuose kai kuriomis dienomis siekė iki 500, Šalčininkuose – iki 450.

Ilgesnės eilės ir toliau išlieka iš Baltarusijos pusės – antradienį ryte prie Medininkų-Kamenyj Log punkto laukė apie 1130 vilkikų ir 60 lengvųjų automobilių, prie Šalčininkų-Benekainių – atitinkamai 1125 ir 135.

Kovo 1 dieną Lietuva uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, pernai vasarą Lietuva uždarė taip pat du – Šumsko ir Tverečiaus –punktus. Šiuo metu pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai.

Lietuvos institucijos teigia, kad juos uždarant siekiama spręsti nacionalinio saugumo, kontrabandos, tarptautinių sankcijų pažeidimų problemas. Tokių pat sprendimų ėmėsi ir su Baltarusija taip pat besiribojančios Lenkija bei Latvija, jos šiuo metu turi po vieną veikiantį pasienio punktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pirz'zidentas \\\\\.../////

nuo'Sėda suaktyvino prekybą su Bylerus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS