Iš ankšto biuro – į modernias patalpas | kl.lt

IŠ ANKŠTO BIURO – Į MODERNIAS PATALPAS

  • 0

Projektai – solidūs, specialistų komanda – stipri ir nuolat didėjanti. Veiklos 10-metį minintis generalinis statybos rangovas „Infes“ žengė vieną iš suplanuotų atsinaujinimo žingsnių ir iš sostinės Žirmūnų rajono persikėlė į „Uptown Park“ – modernų verslo centrą Naujininkuose.

Atsirado poreikis

Veiklos 10-metį mininti įmonė „Infes“ šiemet ėmėsi pokyčių – įgyvendindama solidžius statybos ir rekonstrukcijos projektus ji sutelkė dėmesį į darbuotojų gerovę. Kadangi senajame įmonės biure sostinės Žirmūnų rajone tapo ankšta, buvo ieškoma naujų, modernių, tvarumo standartus atitinkančių patalpų.

Šiuo metu „Infes“ darbuotojų komanda jau darbuojasi kitur – balandžio pradžioje ji persikėlė į verslo centrą „Uptown Park“, esantį sostinės Naugarduko ir Švitrigailos gatvių sankirtoje.

„Mūsų veikla plečiasi, komanda didėja. Šiemet planuojame 90 mln. eurų apyvartą – dvigubai didesnę nei 2022-aisiais. Mums reikia aukštos kvalifikacijos specialistų – talentingų projektų vadovų, statybos vadovų, sąmatininkų, inžinierių, o jiems – nepriekaištingos darbo vietos“, – sakė „Infes“ vadovas Arvydas Markevičius.

Dėmesys – ir poilsiui

Įmonės įgyvendinamų didelių, solidžių projektų gausa, pasak A. Markevičiaus, liudija apie „Infes“ evoliuciją. Didinant specialistų komandą, gerinamos darbo sąlygos ne tik biure, bet ir statybų aikštelėse.

Tarp naujausių solidžių „Infes“ projektų – Dainų slėnis Kaune, Policijos komisariatas Vilniuje, Trakų pilies ir salos tvarkyba, Nacionalinio operos ir baleto teatro rekonstrukcija.

„Štai todėl ieškojome ir tokių patalpų biurui, kuriose mūsų žmonės turėtų pakankamai erdvės darbui, taip pat posėdžiams ir atokvėpiui. Tokių sąlygų anksčiau neturėjome, o juk svarbu, kad žmonės burtųsi, turėtų galimybę kartu papietauti, pasišnekučiuoti, atsitraukti nuo darbų per poilsio pertraukas“, – teigė A. Markevičius.

„Infes“ keičia ir statybos aikštelių įrengimo standartus. Tai svarbu, nes šiais laikais prisikviesti kvalifikuotų darbuotojų vien tik gero atlyginimo nepakanka. Jiems reikia ir komfortiškos darbo erdvės, ir vietos atokvėpiui.

Atsižvelgė į poreikius

Pasak komercinio nekilnojamojo turto (NT) paslaugų ir konsultacijų bendrovės „Newsec LT“ tarpininkavimo komandos vadovės Jurgitos Ragaišės, ieškant įmonėms tinkamų nuomojamų patalpų, būtina atsižvelgti į jų poreikius.

„Bendrovei „Infes“ buvo svarbu, kad modernios, tvarumo kriterijus atitinkančios biuro patalpos būtų patogioje miesto vietoje. Be to, įmonė norėjo, kad jos būtų įrengtos ir apstatytos baldais. Tai retas reikalavimas, tačiau suprantamas, nes į naujas patalpas buvo norima įsikelti kuo greičiau, o minėtus poreikius būtent ir atitiko „Uptown Park“ verslo centre nuomojamos patalpos. Joms alternatyvų rinkoje šiuo metu nedaug“, – patikino J. Ragaišė.

Tendencijos: komercinio NT ekspertė J. Ragaišė sako, kad šiadien tvarumas yra svarbus biuro patalpų pasirinkimo kriterijus, be to, tai viena iš svarbių darbuotojų motyvavimo priemonių./ „Šviesiau Tamsiau“ nuotr.

Anot jos, šis sandoris susijęs ir su nauja tendencija – jos subnuomojamos. Įmonės, kurių darbo pobūdis ir politika numato galimybę dirbti iš namų, susiduria su situacija, kad didelė dalis biurų yra fiziškai nenaudojami. Todėl ir šiuo atveju pagal ilgalaikę sutartį jas išsinuomojusi kompanija dalį savo biuro išnuomojo „Infes“, kad jis būtų gyvas ir tvariai išnaudojamas.

„Šis kompanijų susitarimas yra labai atsakingas ir apgalvotas sprendimas, nes išlaikyti patalpas amerikiečių įmonė tikrai buvo pajėgi, tačiau toks kelias neatrodė tinkamas. Tad ir „Infes“ pasirinkusi subnuomuojamas patalpas savo naujam biurui pasielgė atsakingai aplinkosaugos atžvilgiu“, – sakė J. Ragaišė.

Pasak jos, tvarumas yra svarbus biuro patalpų pasirinkimo kriterijus. „Jis atitinka ir „Infes“ vidinę kultūrą ir įvaizdį. Tai viena iš svarbių darbuotojų motyvavimo priemonių“, – teigė J. Ragaišė.

Solidūs projektai

„Infes“ specialistai sukaupė solidžios patirties rekonstruodami kultūros paveldo objektus ir išskirtinius pastatus: Lietuvos nacionalinę filharmoniją, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Didžiąją salę, Nacionalinį dramos teatrą Vilniuje ir kitus.

Svarbūs yra ir naujieji statiniai, kurie lyg magnetas traukia regionuose gyvenančius žmones. „Įvairiuose Lietuvos miestuose statome daugiafunkcius centrus – pastatus su sporto salėmis, kai kur – ir su baseinais. Visa tai skirta būtent regionuose gyvenantiems žmonėms“, – sakė A. Markevičius.

Dainų slėnis Kaune, Policijos komisariatas Vilniuje, Trakų pilies ir salos tvarkyba, Nacionalinio operos ir baleto teatro rekonstrukcija. Štai tokie absoliučiai skirtingi projektai sugulė į šiųmetį „Infes“ užsakymų portfelį ir visi jie yra ypač svarbūs.

Šiemet išsipildė ir didžiausias įmonės komandos troškimas – „Infes“ laimėjo konkursą ir pradeda rekonstruoti Vilniaus televizijos bokštą. Jo rekonstrukcija vykdoma principu „nuo viršaus į apačią“: įrengusi viešbutį įmonė rekonstruos restoraną „Paukščių takas“, o vėliau atnaujins ir pirmutiniuose aukštuose esančias patalpas.


Apie „Uptown Park“

Šis verslo centras suprojektuotas taip, kad patenkintų esminius verslo ir įmonių darbuotojų poreikius. Pagrindiniai verslo centro pranašumai – lankstūs patalpų išdėstymo sprendimai, dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, dviračių saugykla su greta įrengtomis dušo patalpomis, vidinis kiemas įmonių renginiams ir darbuotojų poilsiui.

A+ energinės klasės biurų pastatas užtikrina puikias darbo sąlygas ir mažas eksploatacines sąnaudas visais metų laikais.

Atšilus orams įmonių darbuotojai gali atsikvėpti šalia suplanuotame miesto parke, jo paviljonuose, bendruomenės pievoje, poilsio ir sporto erdvėse.

GALERIJA

  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
  • Iš ankšto biuro – į modernias patalpas
„Šviesiau Tamsiau“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS