Iš biržos traukiasi tik „Žemaitijos pienas“ | kl.lt

IŠ BIRŽOS TRAUKIASI TIK „ŽEMAITIJOS PIENAS“

  • 0

Vienos didžiausių pieno perdirbimo bendrovių "Rokiškio sūris" ir Vilkyškių pieninė ir "Pieno žvaigždės" neketina sekti savo konkurentės "Žemaitijos pienas" pavyzdžiu ir trauktis iš "Nasdaq" Vilniaus vertybinių popierių biržos.

Pasak "Rokiškio sūrio" valdybos pirmininko Daliaus Trumpos, buvimas biržoje turi daugiau teigiamų nei neigiamų aspektų.

"Šiuo metu mes neturime idėjų trauktis iš biržos. Aš nesakau, kad mes esame patenkinti taip, kaip yra biržoje. Buvimas biržoje reikalauja papildomų žmogiškųjų ir finansinių išteklių, bet buvimas biržoje turi ir savų privalumų. Yra klientai, kurie dirba tik su bendrovėmis, esančiomis biržoje", - teigė D.Trumpa.

Anot jo, "Žemaitijos pienas" ir anksčiau turėjo minčių palikti biržą, tačiau vėliau jų atsisakė.

"Su tiesiogine pieno gamybos veikla buvimas biržoje nėra susijęs. Tai daugiau turto valdymo klausimas, todėl "Žemaitijos pieno" pasitraukimas rinkoje neatneštų kažkokių pokyčių. Mano supratimu jie taip elgiasi dėl to, kad tikriausiai šiek tiek atsibodo kai kurie mažieji akcininkai. Aš taip spėju", - kalbėjo D.Trumpa.

Vilkyškių pieninės, kuri į Vilniaus biržą atėjo tik 2006-ųjų gegužę, vadovas ir pagrindinis akcininkas Gintaras Bertašius taip pat tvirtino, jo šiuo metu nėra svarstomi jokie planai dėl traukimosi iš biržos.

"Prieš 10 metų buvo svarbu būti biržoje, nes tu buvai patikimesnis prieš partnerius. Galimybė pritraukti kapitalo, ką mes ir padarėme. Tokie mūsų buvo tikslai. Mes nesakome, kad ateityje to vėl nereikės daryti, tai čia mūsų yra tikslai buvimui biržoje. Mes apie traukimąsi neturime net pamąstymų ir mes neįžvelgiame jokių minusų (buvimo biržoje - BNS). Mes iš biržos gauname tik pliusus", - BNSsakė G.Bertašius.

G.Bertašius nesiryžo vertinti "Žemaitijos pieno" ketinimų trauktis iš biržos.

"Jie tam turi savas priežastis, kurių viešai per daug nedetalizuoja", - teigė Vilkyškių pieninės vadovas.

Pasak "Pieno žvaigždžių" finansų direktoriaus Audriaus Statulevičiaus, jis iš įmonės akcininkų nėra girdėjęs apie ketinimus trauktis iš biržos.

"Tikrai iš akcininkų negirdėjau tokių užuominų ir nemanau, kad artimiausiu metu tokių ketinimų būtų. Mūsų šiek tiek yra kitokia akcininkų struktūra. Nėra vieno dominuojančio akcininko ir dalyvavimas biržoje suteikia naudos smulkiesiems akcininkams", - BNS tvirtino A.Statulevičius.

Trečiadienį "Žemaitijos pieno" valdyba pranešė apie ketinimą delistinguoti bendrovę ir nebesiūlyti įmonės akcijų viešai. Dėl tokio bendrovės valdybos siūlymo bus sprendžiama rugpjūčio 26 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime.

2015 metų pabaigoje "Žemaitijos pieno" generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Algirdas Pažemeckas valdė 44,63 proc., o kartu su sutuoktine Danutė Pažemeckienė - 50,88 proc. akcijų. 7,06 proc. akcijų priklausė Liuksemburgo SEB bankui, 6 proc. - bendrovei "Klaipėdos pienas".

Vilniaus biržoje "Žemaitijos pieno" akcijos kotiruojamos nuo 1997 metų spalio, "Rokiškio sūrio" akcijos - nuo 1995-ųjų liepos, "Pieno žvaigždžių" akcijos - nuo 1999 metų sausio mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS