Kaune iškilo įspūdingas daugiabutis su vaizdu į pilį – butai jau graibstomi | kl.lt

KAUNE IŠKILO ĮSPŪDINGAS DAUGIABUTIS SU VAIZDU Į PILĮ – BUTAI JAU GRAIBSTOMI

  • 7

Kauno būsto rinkoje populiarumu bei likvidumu išsiskiriantis „Piliamiesčio“ kvartalas tęsia unikalios urbanistikos vystymą dešiniojoje Neries krantinėje. Tvarių miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ šiame projekte naujakuriams siūlo dar vieną daugiabutį – „Nemuno“ namą. Jis iškilo „Piliamiesčio“ vidiniame „Upių“ kvartale, esančiame arčiausiai Neries ir Kauno pilies bei stebinančiame vaizdingiausiomis senamiesčio panoramomis. Šešiaaukštis namas turi ir daugiau privalumų, dėl kurių beveik pusė iš 35 būstų jau parduoti, todėl norintys įsigyti likusius, turėtų nedelsti.

„Nemuno“ daugiabutis iškilo viename iš trijų vidinių „Piliamiesčio“ kvartalų. Tai 1 ha ploto sklype vystoma „Upių“ namų teritorija, esanti arčiausiai Neries ir Kauno pilies. Iš viso šiame vidiniame kvartale numatyti keturi namai, kurie bus pavadinti „Neries“, „Nemunėlio“, „Nevėžio“ ir „Nemuno“ vardais.

Pastarasis, pirmasis pastatytas „Upių“ namų teritorijos daugiabutis, baigtas šių metų pradžioje. A++ energinio naudingumo klasės 6 aukštų name esantys 35 butai ne tik kokybiškai suplanuoti, bet ir erdvūs – jų plotas siekia nuo 47 iki 152 kv. m. Gyventojų automobiliams įrengta požeminė ir šalia pastato esanti stovėjimo aikštelė, suteikta galimybė įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles. 

Vidutinė būsto kaina naujajame daugiabutyje siekia apie 4185 eurų už kvadratinį metrą. Šiuo metu „Nemuno“ name jau parduota 40 proc. butų, kuriuos pirkėjai suskubo įsigyti didžiausio ploto ir su vaizdingiausiomis panoramomis, atsiveriančiomis pro langus. Likusių būstų kainos siekia nuo 3640 eurų už kv. m su daline apdaila.

„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

„Nors ekonominės aplinkybės ir pastebimai išaugusios palūkanų normos pernai lėmė šiek tiek mažesnius nekilnojamojo turto pardavimus, „Piliamiesčio“ kvartalas nepraranda savo populiarumo. Technologinis išpildymas, unikali architektūra ir išskirtinė lokacija yra kertiniai faktoriai, kurie naujakurius skatina įsigyti būstus šiame projekte. Esame suplanavę ambicingą jo tolesnę plėtrą, todėl „Piliamiestis“ išliks vienu patraukliausių ir didžiausią likvidumą turinčiu gyvenamųjų namų kvartalų Kaune. Kviečiame nedelsti čia įsikurti visus, ieškančius modernios, tvarios bei unikalios vietos gyventi“, – sakė „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Architekto Algirdo Kaušpėdo vadovaujamos studijos „JP architektūra“ projektuotas „Nemuno“ namas išsiskiria savo architektūriniais sprendimais. Jo ir visų „Upių“ vidinio kvartalo daugiabučių fasadai ir stogai dengiami dviejų spalvų dekoratyviomis keraminėmis čerpėmis. Architektų vizija buvo juodąsias čerpes derinti su šalia esamais pastatais, o raudonąsias – su Kauno pilimi. Taip siekta pastatyti daugiabučius, kurie būtų tarpininkai tarp jau esamų kvartalo namų ir Kauno senamiesčio.

Architekto Algirdo Kaušpėdo vadovaujamos studijos „JP architektūra“ projektuotas „Nemuno“ namas išsiskiria savo architektūriniais sprendimais.

 

Tačiau tai – dar ne visi siūlomi privalumai. Miesto panoramas atveriantys daugiabučio langai ir balkonų durys – mediniai, laminuoti, su dviejų kamerų selektyvinio stiklo paketais. Langų išorinė dalis kaustyta aliuminio profiliais, butų grindys – šildomos. Būstuose įrengta rekuperacinė vėdinimo sistema su atskirais vėdinimo įrenginiais, didelis dėmesys skiriamas bendrųjų erdvių interjerui ir šalia daugiabučio esančios aplinkos jaukumui.

Joje – išskirtiniai apželdinimo sprendimai, suprojektuoti jaukūs apželdinti kiemai be automobilių, saugios vaikų aikštelės, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, kuriais patogiai galima pasiekti Šilainius, Lampėdžių karjerą ar net Kulautuvą.  Netoliese yra Neries krantinės parkas, pervažiavus P. Vileišio tiltą pasiekiamas Kauno senamiestis, kuriame Nemuno ir Neries Santakos parkas, gausybė kavinių, pramogų ir parduotuvių.

„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

Išskirtinė „Piliamiesčio“ lokacija suteikia didelę gausą galimybių mėgautis miesto gyvenimu, festivaliais ir kitomis kultūrinėmis patirtimis. Projektas draugiškai integruotas į aplinką, nuo šalia tekančios Neries pusės įrengtas apžvalgos amfiteatras, pritaikytas bendruomenės poreikiams. Kvartale daug atvirų aikščių, viešųjų bei tvariam judumui pritaikytų erdvių, kurios skatina susitikimus, bendruomeniškumą, aktyvų laisvalaikį.

Kvartalo vietą bei urbanistinį išpildymą „Piliamiesčio“ naujakuriai jau įvertino. Arti esančios gatvės užtikrina patogų judėjimą, iš kvartalo lengvai pasiekiamos paslaugos, pramogos, kultūrinis gyvenimas, prekybos centrai, darbo vietos. Sutvarkytos į rajoną vedančios gatvės, šalia įsikurs maisto prekių parduotuvė IKI.

„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

„Piliamiestis“ yra įvertintas ir apdovanojimais. Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) ir Darnios plėtros akademijos konkurse jis apdovanotas „Už darnią plėtrą“.

Be „Piliamiesčio“ plėtros „YIT Lietuva“ Kaune tęsia ir kvartalo „Matau Kauną“ vystymą. Vilniuje bendrovė stato „Naujojo Skanseno“ projektą, šiemet planuoja pradėti ir naujų modernių „Virš šilų“ gyvenamųjų namų statybas. Sostinėje vystytojas taip pat ruošiasi darbams planuojamame projekte J. Basanavičiaus gatvėje.

GALERIJA

  • „Piliamiestis“.
  • Kaune iškilo įspūdingas daugiabutis su vaizdu į pilį – butai jau graibstomi
  • Kaune iškilo įspūdingas daugiabutis su vaizdu į pilį – butai jau graibstomi
„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Durniu laivs

Miesto valdžios glušiai tikriausiai nemato,kad tie ale vystytojai pasididino sklypą Neries sąskaita,Tai akivaizdu,galit palyginti upės vaga,per satelitines nuotraukas,prieš statybas ir po........Panašu,kad Neries tėkmė laikui einant stumsis į pilies pusę ir pradės plauti Santakos krantus.Žaliesiems šita situacija ok?

baltas

Šitas slykstyne- gaidys suvare visa ansambli

tadas

pinigai kvapo neturi. nelegalios statybos iteisintos ir dabar eina pelnas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS