KRATC pripažinta viena geriausių šalies bendrovių | kl.lt

KRATC PRIPAŽINTA VIENA GERIAUSIŲ ŠALIES BENDROVIŲ

  • 17

Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurse "Sėkmingai dirbanti įmonė 2015" vidutinių įmonių kategorijoje nugalėtoju tapo UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

Lietuvos pramonininkų konfederacija dar 1999 metais įsteigė nominaciją „Sėkmingai dirbanti įmonė“, kuria kasmet įvertinamos ir pagerbiamos įmonės, sėkmingai organizuojančias savo veiklą.

Septynių Vakarų Lietuvos savivaldybių valdomas KRATC yra pirmasis iš 10 Lietuvos regioninių atliekų tvarkymo centrų, pramonės profesionalų įvertintas kaip sėkmingiausiai dirbanti bendrovė.

„Kol kas Klaipėdos regionas vienintelis šalyje turi išbaigtą atliekų tvarkymo ciklą, apimantį skirtingų atliekų surinkimą, jų precizišką rūšiavimą ir galutinį sutvarkymą atliekas sudeginant ir pagaminant energiją“, - pasakojo Šarūnas Reikalas, KRATC direktorius.

KRATC šiemet pabaigė Europos Sąjungos (ES) standartus atitinkančios atliekų tvarkymo sistemos kūrimą Klaipėdos regione. Paskutinysis sistemos objektas – mechaninio atliekų rūšiavimo gamykla Dumpiuose – pradėjo veikti prieš keletą savaičių. Šiuo metu Klaipėdos regionas pajėgus vykdyti aplinkosaugines užduotis, kurias ES Lietuvai kelia tik 2020 metais.

„KRATC nuopelnas, kad atliekų tvarkymo sektoriuje šiandien esame pažangiausias, ekologiškiausias šalies regionas. Dvigubai smagu, kad ši įmonė yra vienintelė savivaldybių valdoma bendrovė tarp 16 šiemet pramonininkų apdovanotų vidutinio dydžio įmonių“, - sakė Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos miesto meras, dėkodamas KRATC vadovui už nuveiktus darbus

Europietiškos Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo sistemos kūrimas užtruko 13 metų. Per šį laikotarpį apskrityje uždaryti ir sutvarkyti 39 nebenaudojami sąvartynai bei šiukšlynai, pastatytas naujas ekologiškas Dumpių sąvartynas, įrengtos didžiųjų ir kompostuojamų atliekų surinkimo aikštelės, išdalinta virš 10000 kompostavimo konteinerių, įsigyta atliekų tvarkymo technika ir rūšiavimo linija, pastatyta moderni mechaninio atliekų rūšiavimo gamykla.

„Darbai nesibaigia. Turime planų, kaip tobulinti esamą sistemą. Jau dabar iš sąvartynuose išsiskiriančių pūvančių atliekų dujų gaminame elektrą. Norime dar labiau išnaudoti uždarytus sąvartynus vėjo, saulės energijos jėgainių projektams, plėsti didžiųjų atliekų priėmimo aikštelių tinklą, užsiimti pelenų perdirbimu. Šie projektai padėtų stabilizuoti ar net sumažinti atliekų tvarkymo kainą viso regiono gyventojams“, - pasakojo Š. Reikalas.

Pagrindinės KRATC akcininkės yra Klaipėdos, Palangos, Neringos miestų, Klaipėdos, Kretingos, Šilutės, Skuodo rajonų savivaldybės. Didžiausia akcininkė – Klaipėdos miesto savivaldybė. KRATC be sistemos kūrimo dar administruoja vietinę rinkliavą Klaipėdos ir Neringos miestuose. 

GALERIJA

  • KRATC pripažinta viena geriausių šalies bendrovių
  • KRATC pripažinta viena geriausių šalies bendrovių
  • KRATC pripažinta viena geriausių šalies bendrovių
  • KRATC pripažinta viena geriausių šalies bendrovių
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

RK.

Žiūriu ponia Nina vėl apsijuokė... Tegu pabando į UAB PERLAS (Olifeja) parašyti, gal daugiau naudos bus :) Kažkaip net gaila jos darosi... Tikriausiai ji nėra blogas žmogus, tik proto trūksta - nėra gėda klausti, gėda daryti žioplas klaidas ir iš jų nieko nepasimokyti.

Ninai Puteikienei

Gerbiamoji, jūs esate jauna politikė, tad jei ko nors nesuprantate apie politiko elgesio etiką, subordinaciją, pasiskaitykite bent kelis tai reglamentuojančius teisės aktus. Nei jūs, nei meras nevaldo KRATC ar kitų įmonių akcijų. Tai administracijos direktoriaus kompetencija. Kita vertus, politikai tam ir skiria savivaldybės įmonėms stebėtojų tarybos narius, kad jie tinkamai atstovautų miesto interesus tose įmonėse. Pasiklauskite pas juos, jei ko nors nesuprantate ar norite sužinoti. O kol kas jūs tik užsiimate demagogija - žarstote kaltinimus net nepaklausiusi pas kolegas, kas ir kaip yra.

N.Puteikienė

Prieš 20 dienų kreipiausi į merą, prašydama stabdyti neteisėtus KRATC sandorius, superkant privačių akcininkų akcijas. Atsakymo jokio negavau - bet užtat KRATC gavo apdovanojimą! Gerbiamas Mere, prašau stabdyti, o sustabdžius – naikinti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro sudarytus slaptus sandorius, išperkant privačių akcininkų akcijas. KRATC slapčia nuo visų - Mero, savivaldybės tarybos - išpirkinėja privačių akcininkų akcijas už miestiečių pinigus, kuriuos jie sumokėjo kaip atliekų tvarkymo rinkliavą. Tam tikslui pernai ir užpernai iš klaipėdiečių buvo nuskaičiuoti 362 848 Lt, kokia suma šiemet pasipildė tas rezervas – atviras klausimas. Gal ir milijonu? KRATC – tai ne privati bendrovė, ji atsirado ir yra išlaikoma ES, savivaldybės ir bendrų visų miestiečių lėšomis. Todėl tartis ir viešinti sandorius – būtina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS