Naujajame turguje atgijo šventinė prekyba | kl.lt

NAUJAJAME TURGUJE ATGIJO ŠVENTINĖ PREKYBA

Kalėdų karštinei pasidavę klaipėdiečiai plūsta į prekybos vietas. Gėrybių savo vaišių stalui ieškančių lankytojų neatsigina ir uostamiesčio Naujasis turgus, kurio vitrinose išrikiuota kaina bei kokybe patraukli, daugiausia Lietuvos ūkininkų užauginta ir pagaminta produkcija.

Kalėdų karštinei pasidavę klaipėdiečiai plūsta į prekybos vietas. Gėrybių savo vaišių stalui ieškančių lankytojų neatsigina ir uostamiesčio Naujasis turgus, kurio vitrinose išrikiuota kaina bei kokybe patraukli, daugiausia Lietuvos ūkininkų užauginta ir pagaminta produkcija.

Suvažiavo iš visos Lietuvos

Prasidėjęs prieššventinis šurmulys prekybininkams pranašauja ne linksmybes, o darbą. Šiuo metu gardumynų ieškantys žmonės dažniausiai teiraujasi mėsos bei žuvies gaminių – kalakutienos, antienos, silkės.

Pasak Naujojo turgaus direktoriaus Viačeslavo Karmanovo, į turgų prekiautojai suvažiavo iš įvairių Lietuvos kampelių. Kaip patys sakė, Klaipėdoje jiems patinka, nes čia gera prekyba ir šaunūs pirkėjai.

"Šiemet pradėjome bendradarbiavimą su ūkininkais iš Šiaulių, Panevėžio, Kauno bei kitų Lietuvos vietovių ir iki pat švenčių pabaigos jie siūlys aukštos kokybės lietuviškus gaminius: nuo mėsos ir žuvies iki medaus ar kiaušinių", – pasakojo V.Karmanovas.

Anot pašnekovo, prieš šventes prekiautojų ir lankytojų sulaukiama keliskart daugiau nei įprastai, o pats intensyviausias metas – gruodžio 22–24 dienos. Anot jo, turgavietėje galima rasti didžiausią asortimentą dvylikos Kūčių patiekalų ruošimui bei sotesniam Kalėdų stalui: šviežios žuvies, naminės paukštienos, kiaulienos.

Prieš atveriant pinigines, turgaus svečiai kviečiami paragauti siūlomų produktų bei juos įvertinti.

Platus žuvies asortimentas

Ką naujo pasiūlyti savo namiškiams – kiekvienos šeimininkės galvos skausmas. Šventinį stalą praturtins ir tradiciniams patiekalams neįprastą skonį suteiks pagardai.

Pavyzdžiui, lietuviški marinuoti krienai su spanguolėmis, burokėliai savose sultyse, marinuoti obuoliai, česnakai, džiovinti grybai ar net juodieji ikrai.

Turguje ypač platus Lietuviškos šviežios žuvies pasirinkimas – vitrinose gausu menkių, stintų, strimelių, skumbrių, ešerių, vilkžuvių ar karpių iš Klaipėdos ir Kintų. Tiesa, kaip pabrėžė Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus, silkė – savo populiarumu nepralenkiama tarp pirkėjų. Jos pardavimai šiuo metu yra padidėję net penkiskart.

Kalbinti turgaus prekybininkai vieningai tikino, kad tikros gaspadinės silkę perka dar su galvomis ir namuose pačios ją išdarinėja. "Juk turguje prekiaujamos žuvies skonis ir net kvapas – kitoks nei prekybos centruose", – šypteli žuvis siūlanti klaipėdietė. Dar didesnio srauto žmonių ji tikisi sulaukti iki švenčių likus vos kelioms dienoms.

Ieško kalakutų ir ančių

Naujajme turguje esti didelis lietuviškos mėsos pasirinkimas – kiaulienos, veršienos, avienos, triušienos bei rūkytų gaminių, tokių kaip sūdyti lašiniai, nugarinės, naminės dešros, vėdarai, šviežios kalakutienos dešrelės.

Ilona iš Švėkšnos, prekiaujanti naminiais viščiukais, antimis, žąsimis ir kalakutais, lankytojus masina po šešis kilogramus sveriančia paukštiena. "Netrukus turėsime ančių, šiemet jų – kiek mažiau, bet, tikiuosi, kad užteks visiems", – tarsteli pašnekovė.

Be mėsos Naujojo turgaus paviljonuose apstu ir kitų gėrybių – saldumynų, vaisių, daržovių. Tradiciniai kūčiukai prekystalius pasiekia dar šilti, tiesiai iš čia pat esančios kepyklėlės.

Vaisiaus ir daržoves siūlanti klaipėdietė Regina pasakojo, kad šiuo metu žmonės labai perka mandarinus, vynuoges, bananus šventiniams įmonių vakarėliams, banketams. Egzotiniai vaisiai turgų pasiekia iš Ispanijos ir Turkijos, o naminius kiaušinius ūkininkas Aleksandras atveža iš Plungės rajono. Medus į turgų taip pat atkeliauja tiesiai iš žmonių ūkių.

Naujojo turgaus lankytojai dairosi ir netradicinių dovanų namiškiams, viena tokių – Pakistano Onikso akmens skulptūrėlės ir papuošalai. Dar nespėję įsigyti žaliaskarės, gyventojai turguje ras turbūt didžiausią mieste eglučių pasirinkimą. Apie dvylika prekeivių siūlo ir kuklias šakeles, ir aukštastiebius medelius.

GALERIJA

  • Prekyba: besiruošiantys šventėms pirkėjai graibsto vaisius ir šviežias daržoves.
  • Naujajame turguje atgijo šventinė prekyba
  • Naujajame turguje atgijo šventinė prekyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS