Pasipelnyti iš vogtų loterijos bilietų nebepavyks – pristatomas unikalus sprendimas | kl.lt

PASIPELNYTI IŠ VOGTŲ LOTERIJOS BILIETŲ NEBEPAVYKS – PRISTATOMAS UNIKALUS SPRENDIMAS

  • 4

Loterijos bilietų platinimo tinklą aptarnaujanti įmonė „Perlas Network“ įgyvendina unikalų technologinį sprendimą – momentinės loterijos apskaitos sistemą integruoja į parduotuvių kasų sistemą. Ši inovacija leidžia momentinės loterijos bilietą aktyvuoti ir parduoti naudojant tik parduotuvės kasą. O tai, pasak „Perlas Network“ ir sprendimą jau pritaikiusio prekybos tinklo atstovų, užtikrina didesnį saugumą, palengvina pardavėjų darbą bei suteikia daugiau patogumo žaidėjams.

Nelieka tikslo vogti bilietus

Pirmoji šį unikalų sprendimą išbandė „UAB Eiginta“, kuriai priklauso parduotuvių „Šilas“ tinklas. Beveik trijose dešimtyse „Šilo“ parduotuvių momentinės loterijos apskaitos sistemos integracija į kasas užbaigta vos prieš kelis mėnesius, tačiau, pasak prekybos tinklo komercijos skyriaus vadovės Aušros Skirgailienės, teigiami pokyčiai jau aiškiai matomi.

„Niekam ne paslaptis, kad momentinės loterijos bilietai yra dažnas vagių taikinys, tačiau įgyvendinus šią integraciją, ilgapirščių pas mus jau ženkliai sumažėjo. Tiesiog nebeliko tikslo vogti, nes jei už bilietą nesumokama kasoje, jis negalioja. O negaliojančio bilieto laimėjimai neišmokami, – sakė A. Skirgailienė. – Taip pat tai reiškia, jog pardavėjos gali lengviau atsikvėpti, nes joms nebereikia bilietų stovelį saugoti kaip savo akį. Galiausia, kai bilieto aktyvavimo, ir pardavimo procesas vyksta ta pačia kasa, sutaupoma laiko, o aptarnaujant klientus tai visada svarbu.“

Savo ruožtu „Perlas Network“ prekybos direktorius Tadas Malinauskas dėkoja įmonei „Eiginta“ už pasitikėjimą ir atvirumą naujovėms.

„Jokio žingsnio į priekį mes negalime žengti be partnerių palaikymo. Suprantama, kad kai ateini siūlydamas laiko, finansų ir pastangų reikalausiantį patobulinimą – ne kiekvienas ryžtasi jo imtis. Tačiau „Eiginta“ nesudvejojo, bendradarbiavimas vyko labai sklandžiai ir dabar turime abi puses džiuginantį rezultatą. Mūsų žiniomis, mes pirmi Europoje įgyvendinome tokį technologinį sprendimą“, – sakė T. Malinauskas.

Jokio žingsnio į priekį mes negalime žengti be partnerių palaikymo.

Patogiau ir žaidėjams

Tiesa, inovacija loterijos bilietų pardavimo procese turės teigiamos įtakos ne tik prekybininkams, bet ir pirkėjams. Pasak T. Malinausko, atsižvelgiant į tai, jog integracija užtikrina didesnį saugumą, atsiranda galimybė padidinti bilietų prieinamumą.

„Kurį laiką „Šilo“ parduotuvių stoveliuose dėl saugumo būdavo tik bilietų pavyzdžiai. Tai atimdavo iš žaidėjų dalį dalyvavimo loterijoje malonumo – galimybę rinktis tarp bilietų ir savo rankomis atrasti sėkmę. Po integracijos bilietų keisti pavyzdžiais nebeprireiks. Be to, atsiranda laisvė stovelius statyti ne tik prie kasos, bet ir įvairiose netipinėse, tačiau pirkėjams patogiose vietose,“ – detalizavo T. Malinauskas.

Artimiausiu metu momentinių loterijų apskaitos sistemos integracija planuojama ir kituose prekybos tinkluose – ir net į savitarnos kasas.

„Šių kasų vis daugėja, tad jau prieš kelis metus žaidėjams pasiūlėme galimybę jose savarankiškai atsispausdinti tiražinių loterijų, tokių kaip „Teleloto“, „Vikinglotto“, „Eurojackpot“, bilietus. Tačiau momentinės loterijos gerbėjams, dėl vagysčių rizikos, savitarnose galime pasiūlyti tik kelis skirtingus nutrinamus bilietus. Atlikus integraciją momentinės loterijos asortimentą savitarnos kasose galėsime stipriai praplėsti“, – tikino „Perlas Network“ prekybos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

M

Kuo bukesni žmones, tuo jų padėtis blogesne, tuo daugiau pasineria į alkoholį, rūkymą bei lošimus … tad nieko naujo… priklausomybės visad nugali ir viltis juos tik bemaitina kai nėr valios ir proto…

Pagaliau

Tai reiktu pritaikyti visiems bilietams ... Geras sprendimas neadekvaciu sprendimu sraute

X

I galva susitrinkit tuos bilietus :D As nesuprantu kaip juos perka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS