Paskolų refinansavimas: kodėl verta ir kiek iš to laimėsite? | kl.lt

PASKOLŲ REFINANSAVIMAS: KODĖL VERTA IR KIEK IŠ TO LAIMĖSITE?

  • 0

Šiandien pasiskolinti – paprasta kaip niekada anksčiau. Bankai, unijos ir kitos kreditus teikiančios bendrovės suteikia lanksčias sąlygas, todėl net ir pasiskolinus didesniam pirkiniui be didelio vargo visą sumą galima grąžinti per vos kelis mėnesius. Vis dėlto tokios galimybės sukelia ir problemų – dažnai net kruopščiai neperskaitydami pasirašome naujas sutartis ir perkame naujus daiktus neribodami savęs. Būtent todėl laikui bėgant įklimpstame skolose, o mėnesio įmokų mokėjimas tampa tikrai varginančia našta. Dėl šios priežasties imame gyventi nuo algos iki algos, o kiekvienas po paskolų padengimo likęs euras tampa ypatingos vertės. Išeitimi tokioje situacijoje gali tapti paskolų refinansavimas – sužinokime, kodėl.

Kas yra paskolų refinansavimas?

Refinansavimas yra paskolos rūšis, skirta padengti ir sujungti jau turimus finansinius įsipareigojimus. Šis procesas suteikia galimybę sujungti ne tik skirtingų kreditorių, bet ir bankų, tarpusavio skolinimosi platformų bei kitų vartojimo kredito davėjų paskolas. Tokiu būdu sumažinama pasiskolinusiojo metinė grąžinimo norma ir jam suteikiama papildoma galimybė skolintis. Nors šiandien internete galima pasinaudoti patogiomis skaičiuoklėmis, galinčiomis parodyti preliminarius refinansavimo rodiklius, norintiems tiksliai sužinoti savo galimybes refinansuojant jau turimus įsipareigojimus, verta kreiptis į šios srities profesionalus, kurie, atsižvelgę į jūsų finansinę būklę, pasiūlys ją tikrai pagerinsiantį sprendimą.

Kodėl verta refinansuoti paskolas?

Iš tiesų refinansavimas gali praversti ne tik tiems, kurie nori sumažinti metinę turimų kreditų grąžinimo normą. Būtent dėl tokio sumažinimo šio tipo paskola taip pat suteikia galimybę papildomai pasiskolinti, todėl siekiantiems įgyvendinti planus nebereikės atidėlioti ir naujų pirkinių įsigijimą planuoti pagal kredito grąžinimo terminą. Be to, refinansuodami turimas paskolas ir kitus finansinius įsipareigojimus, visas įmokas galėsite mokėti vienu kartu ir tik tam kreditoriui, kurio refinansavimo paslaugomis galiausiai nuspręsite naudotis. Ne paslaptis, kad turint daug skirtingų įsipareigojimų, gali pasimiršti viena ar kita įmoka, o vėliau atsiranda ir įsiskolinimas, prastėja mokumo rodiklis. Paskolų refinansavimas padeda spręsti tokias problemas – sujungę kreditus ir paskolas viską galėsite patogiai sekti vienoje vietoje, todėl sumažės ir pamiršimo rizika.

Refinansuoti paskolas tikrai verta ir tiems žmonėms, kurie bijo nesuspėti grąžinti pasiskolintos sumos iki numatyto termino. Refinansavimas pratęsia šį laikotarpį ir sumažina taikomas palūkanas.

 

Refinansuoti paskolas tikrai verta ir tiems žmonėms, kurie bijo nesuspėti grąžinti pasiskolintos sumos iki numatyto termino. Refinansavimas pratęsia šį laikotarpį ir sumažina taikomas palūkanas, todėl grąžinimo procesas tampa daug ramesnis ir palankesnis.

Ką laimėsite refinansuodami?

Svarstote, ar tikrai verta refinansuoti turimas paskolas? Turėtumėte atminti, kad refinansavimas sumažina ne tik metinę grąžinimo normą – sujungus paskolas ir kreditus ir mokant tik vienam kreditoriui, sumažėja ir taikomos palūkanos. Tai reiškia, kad pasinaudojus refinansavimo paslauga, suma, kurią turite grąžinti, bus kur kas mažesnė nei mokant skirtingiems kreditoriams ir bankams. Mokėdami mažesnes sumas, jau po keleto mėnesių pastebėsite, kad turimi įsipareigojimai nėra našta, o dėl sumažėjusių palūkanų jūsų sąskaitoje liekantys ir taupomi pinigai leis pagalvoti ir apie ateities pirkinius. Patogu ir tai, kad vienoje vietoje matydami visus savo finansinius įsipareigojimus žinosite, kiek galite pasiskolinti ir ką galite įsigyti.

Dar viena gera žinia svarstantiems apie refinansavimą yra ir tai, kad šis procesas yra patogus ir greitas, todėl prašymą sujungti turimus finansinius įsipareigojimus galite pateikti vos per keletą minučių internetu. Jūsų poreikiams pritaikytą pasiūlymą gausite vos per keletą valandų, todėl jau netrukus galėsite pamiršti našta tapusias dideles mėnesio įmokas ir varginančias palūkanas. Kartu su specialistu gerai apgalvotas refinansavimo planas padės išvengti nuolatinio gyvenimo skolose bei suteiks jums finansinės laisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS