„Taupkasė“ veiklą planuoja atnaujinti vasarį | kl.lt

„TAUPKASĖ“ VEIKLĄ PLANUOJA ATNAUJINTI VASARĮ

  • 5

3 tūkst. narių. Tai ir savo pinigus unijai patikėję indėlininkai, ir paskolas pasiėmę kauniečiai. Tačiau unija dėl Lietuvos banko sprendimo šiuo metu dirba ne visu režimu – naujų paskolų neišduoda, bet indėlininkų palūkanos skaičiuojamos ir kaupiamos įprastine tvarka.

Perspektyvos – tapti banku

"Taupkasės" administracijos vadovas Algirdas Kučinskas pripažįsta, kad unijos vadovams, užuot užsiėmus jos plėtra ir įgyvendinus 2018 m. suplanuotus darbus, jau antrą mėnesį tenka teisinėmis priemonėmis ginti unijos interesus ir kelti klausimus dėl Lietuvos banko sprendimų pagrįstumo. Vienas iš jų – galimybė "Taupkasei" tapti specializuotu banku.

"Sugebame dirbti labai konkurencingai – pas mus vidutinės palūkanos paskoloms yra iki 30 proc. mažesnės nei sektoriaus vidurkis. Tad nieko keisto, kad taip greitai auginome klientų skaičių ir taip greitai pasiekėme pelningos veiklos etapą. Apmaudu, kad, priartėję prie pelno ir pasiruošimo tapti banku, mes gavome geltoną kortelę, kalbant futbolo terminais. Tačiau, nepaisant susiklosčiusios situacijos, artimiausiu metu planuojame vėl pradėti dirbti visu pajėgumu", – sako A.Kučinskas.

Padėję indėlius uždirbo

Pernai "Taupkasės" indėlininkai, kurių yra per tūkstantį, iš palūkanų uždirbo 340 tūkst. eurų. Pasak vadovo, tokias sąlygas pasiūlyti gali tik nedaugelis finansinių įmonių.

Dėkojame klientams už jų palaikymą, atsiprašome dėl patiriamų nepatogumų.

"Dar mažiau finansinių įmonių yra tokios stabilios, kaip mūsų unija. Turime labai mažai rizikingų paskolų, palyginti su kitomis unijomis ir netgi su bankais, tokių paskolų yra mažiau net iki kelių kartų. Esame bene disciplinuočiausia unija. O tai, matyt, kažkam nepatinka. Ypač kai žmonės pradėjo pas mus refinansuoti bankų paskolas, nes jos refinansuojamos mažesnėmis palūkanomis", – svarsto vadovas.

Atsiprašo dėl nepatogumų

Nauji klientai veiklos apribojimo metu negali tapti unijos nariais ir naudotis unijos teikiamomis finansinėmis paslaugomis.

Paskolų turėtojai įmokas turi mokėti įprastine tvarka pagal numatytus grafikus (vėlavimai skaičiuojami įprastine tvarka). Kol kas negalima padengti visos turimos paskolos, jeigu žmogus to nori. Teks palaukti, kol bus visiškai atnaujinta unijos veikla.

Dar vienas nepatogumas – tai, kad laikinojo administratoriaus sprendimu teko laikinai uždaryti klientų aptarnavimo centrus Maironio gatvėje ir "Megoje". Dėl šios aplinkybės šiuo metu nėra galimybės įmokas sumokėti grynaisiais. Kol kas įmokas už paskolas galima atlikti tik pervedimais.

"Dedame visas pastangas, kad apribojimai būtų panaikinti vasario 28 d. Dėkojame klientams už jų palaikymą, atsiprašome dėl patiriamų nepatogumų. Tikime, kad juos galėsime kompensuoti su kaupu, kai pradėsime dirbti įprastu režimu", – patikina A.Kučinskas.

GALERIJA

  • Kapitalo grafikas: unija stabiliai augino savo kapitalą.
  • Apklausos grafikas: Vytauto Didžiojo universiteto ekspertams atlikus tyrimą paaiškėjo, kad devyni iš dešimties kredito unijos „Taupkasė“ klientų patenkinti unijos suteiktomis paslaugomis ir prireikus kreiptųsi dar kartą.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Suteike pacias geriausias paskolos refinansavimo salygas. Puiki alternatyva dabartiniams bankams. Manau lietuviskas bankas inestu nauju veju, taciau panasu, kad skandinavai konkurencijos nenori.

Remigijus

Pries keleta menesiu refinansavau savo paskola, pavyko sutaupyti siek tiek pinigu ir grazinti visa likusia suma anksciau laiko. Su unijos darbuotoja aptareme galimybe gauti busto paskola, kadangi pajamos yra tinkamos, jau buvome pradeje derinti dokumentus. Labai laukiu unijos atidarymo.

Clients

Esu Unijos narys. Labai džiaugiuosi suteiktomis paslaugomis. Tikiuosi, kad ši situacija išsispręs. Būtų gerai turėti bent vieną lietuvišką banką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS