Aukcione parduos Kauno istorinį pastatą greta Soboro – suma įspūdinga | kl.lt

AUKCIONE PARDUOS KAUNO ISTORINĮ PASTATĄ GRETA SOBORO – SUMA ĮSPŪDINGA

  • 24

Turto bankas trečiadienį pranešė už 1,7 mln. eurų pradinę kainą ketinantis parduoti Kaune, Laisvės alėjoje, esantį administracinį pastatą, kuriame anksčiau buvo įsikūręs policijos komisariatas.

Turto banko Pardavimų departamento direktorės Guodos Gurauskaitės teigimu, šalia pastato šiuo metu vykstanti Laisvės alėjos rekonstrukcija dar labiau didina galimų investicijų į pastatą vertę. Be to, anot jos, miestų centruose esantys tokio dydžio objektai nėra dažni nekilnojamojo turto rinkoje.

Anot pranešimo, greta Soboro kartu su inžineriniais statiniais parduodamas pastas yra trijų aukštų, daugiau nei 1,14 tūkst. kv. metrų metrų ploto, jam taip pat priklauso dalis žemės sklypo – 16 arų.

Šiuo metu pastatas nėra eksploatuojamas.

1875 metais statytas pastatas yra įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Tarpukariu jame buvo įsikūręs vaiko sveikatos centras, įkurta ambulatorija ir vėliau įsteigtas Motinos ir vaiko muziejus.

1938–1951 metais jame taip pat gyveno skulptorius profesorius Bronius Pundzius. Vėliau pastatas keitė šeimininkus, kol galiausiai čia įkurdinta iki 2021 metų jame veikusi policija.

Turto banko teigimu, aukcione pardavus Laisvės al. 24 esantį pastatą, gauta suma bus skirta Lietuvos policijos Klaipėdos komisariato daugiaaukštės aikštelės statybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Manau

Jūs gavojat kad čia atsitiktinumas kad šalia daugiabučio parduodamas sklypas su namu, čia gudrus krabo verslo planas ir pirkėjai manau bus krabui žinomi. Milijonas už tokį sklypą yra centai...

JONAS

Basanavičiaus mokykla yra Šarkuvos g nr 28 Kaunas

JONAS

ŠIANDIEN 18 VAL KAUNE Šarkuvos g Basanavičiaus mokykloje susitikimas su ger E VAITKUM
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS